Учені з Австралії першими відтворили коронавірус за межами Китаю. Це може стати проривом у лікуванні

Учені з Австралії першими відтворили коронавірус за межами Китаю. Це може стати проривом у лікуванні
Учені з Австралії першими відтворили коронавірус за межами Китаю. Це може стати проривом у лікуванні

Австралійські вчені стали першими, хто відтворив коронавірус 2019 nCoV за межами Китаю, назвавши це "значним проривом", повідомляє CNN.

Об этом сообщает http://blogs-exposed.com

Відповіді на головні запитання про коронавірус Відповіді на головні запитання про коронавірус

Дослідники в спеціалізованій лабораторії в Мельбурні змогли виростити Уханьський коронавірус зі зразка пацієнта. Отримані дані нададуть експертним міжнародним лабораторіям важливу інформацію для боротьби з коронавірусум.

"Це значний прорив, оскільки він дозволить провести точне дослідження і діагностику коронавірусу в усьому світі", — зазначив доктор Джуліан Дрюс, керівник Лабораторії ідентифікації вірусів в Інституті інфекції й імунітету Пітера Доерті.

Відкриття буде передане Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) в надії, що воно зможе допомогти в діагностиці та лікуванні китайського коронавірусу, повідомляє ВВС.

Вчені зазначили, що відтворена копія може бути використана як "контрольний матеріал" для тестування і "змінить правила гри в діагностиці". Наприклад, це може допомогти діагностувати коронавірус у заражених людей на ранніх стадіях, ще до появи симптомів.

Станом на 29 січня офіційна кількість заражених китайським коронавірусом сягнула 6 049 випадків по всьому світу, 132 людини померли.

Відео Українські шахраї продають ліки від китайського коронавірусу

Вирішення проблеми коронавірусу вже на озброєнні шахраїв. У Мережі нині з’явились оголошення, у яких пропонують вакцини проти коронавірусу. Дозу — за сотню доларів. Хто вирішив заробити на смертельній загрозі – дізнавалася ТСН.

Українські шахраї продають ліки від китайського коронавірусу
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами.

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час — святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують — приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів.

Розповсюдження коронавірусу в світі, вірус у Китаї, оновлена інфографіка 27 січня

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Плейлист 15 відео Смертоносний коронавірус з Китаю

Світом шириться новий вірус з Китаю. Інфіковано понад 500 осіб.

Смертоносний коронавірус з Китаю
Світ
  • Facebook 3
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/svit/ucheni-z-avstraliyi-pershimi-vidtvorili-koronavirus-za-mezhami-kitayu-ce-mozhe-stati-prorivom-u-likuvanni-1482462.html”

©1info.net