«Песовалюта» і «мовна війна» з волонтерками. ЛОР закликає нардепа Брагара скласти мандат

202001_470х200

Львівська обласна рада сьогодні, 11 лютого, під час сесійного засідання ухвалила звернення до президента України та голови Верховної Ради щодо неприйнятних заяв про статус української мови та аморальних пропозицій нардепа від фракції «Слуга народу» Євгенія Брагара оплачувати послуги зі спожитого природного газу домашніми тваринами. Окрім цього, його самого закликали скласти мандат народного депутата України. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

Об этом сообщает Руспрес



  • 202001_470х200

Спершу нардеп відзначився у мовному скандалі. Мова йде про нещодавній конфлікт, що виник 27 січня 2020 року на маршруті «Львів – Запоріжжя», коли дві українські волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з похорону близького друга Ярини – бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука. Волонтерки попросили водія вимкнути російський серіал, а після його брутального заперечення вони категорично відмовилися від послуг цього перевізника й вийшли з автобуса.

«На думку Євгенія Брагара, прохання волонтерок «… є дискримінацією за мовною ознакою». Крім того, горе-депутат Брагарз цього приводу надіслав блюзнірське звернення в Національну поліцію України з вимогою покарати волонтерок за начебто «…розпалювання міжнаціональної ворожнечі». Вважаємо, що в непростий час російсько-української війни, коли мовне питання є однією з найважливіших сфер національної безпеки, висловлювання депутата в такому контексті є абсолютно некомпетентними, шкідливими та неприйнятними», – наголошують депутати Львівської облради.

А згодом оскандалився Євгеній Брагар в ефірі одного із загальнонаціональних каналів, порадивши жінці літнього віку «продати собаку», щоб сплатити рахунки за газ.

«Якими б міркуваннями не керувався цей народний депутат, висловлювання такого штибу є, безсумнівно, яскравим свідченням його крайньої некомпетентності та сумнівних моральних якостей», – резюмують у облраді.

Відтак депутати вирішили звернутися до голови Верховної Ради України та керівництва парламентської фракції «Слуга народу» провести службове розслідування щодо заяв депутата Євгенія Брагара, а також розглянути його діяльність на предмет професійної придатності та спроможності представляти інтереси громадян України в найвищому законодавчому органі європейської держави.

«Закликаємо Президента України Володимира Зеленського, політично відповідального за формування кадрового складу парламентської фракції «Слуга народу», публічно заявити про неможливість у подальшому здійснювати Євгенієм Брагарем своїх депутатських повноважень. Самого ж Євгенія Брагара просимо з метою збереження професійної та людської гідності ще раз публічно вибачитися перед волонтерками Яриною Чорногуз та Анастасією Конфедерат і скласти мандат народного депутата України», – йдеться у тексті документа.


Джерело статті: “https://portal.lviv.ua/news/2020/02/11/pesovaliuta-i-movna-vijna-z-volonterkamy-lor-zaklykaie-nardepa-brahara-sklasty-mandat”

©1info.net