Усі члени правління «французького Оскара» пішли у відставку через скандал із фільмом Поланскі

Як повідомляє BBC, про своє рішення члени правління «Сезара» оголосили в заяві в п’ятницю, 14 лютого.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

У тексті заяви засуджується «дисфункціональність» керівництва премії, а також наголошується, що рішення про звільнення члени правління прийняли, аби «вшанувати тих чоловіків і жінок, завдяки яким кіно в 2019 році відбулося, віднайти спокій і гарантувати, щоб кінофестиваль залишався лише кінофестивалем».

Передбачається, що найближчим часом відбудеться загальне засідання керівництва «Сезара», на якому оберуть нових членів правління.

Своєю чергою міністр культури Франції Франк Ристер заявив, що Академія мистецтв і технологій кінематографа Франції (яка і вручає премію «Сезар») повинна діяти в дусі «відкритості, прозорості, рівності й різноманіття».

Протягом останніх місяців Академію критикували через те, що вона висунула на 12 номінацій фільм «Офіцер і шпигун» Романа Поланскі. Режисер польсько-французького походження в 1970-х роках виїхав зі США через звинувачення в зґвалтуванні — пізніше його також звинувачували в сексуальних домаганнях.

Рішення номінувати фільм Поланскі на «Сезар» розкритикувала французька організація феміністок «Osez le Féminisme». Її речниця заявила, що представники організації «в шоці» від того, що фільм режисера, якого «деякі жінки звинуватили в зґвалтуванні дітей», знову «возвеличується французьким кінематографом».

Міністерка з питань рівності Франції Марлен Ш’япа також засудила рішення Академії включити фільм «Офіцер і шпигун» до переліку номінантів.

На тлі скандалу у Франції відбулися протести проти включення фільму Романа Поланскі до списку номінантів «Сезара».



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/usi-chleni-pravlinnya-francuzkogo-oskara-pishli-u-vidstavku-cherez-skandal-iz-filmom-polanski”

©1info.net