Прокуратура підозрює директора товариства на Обухівщині у привласненні державних коштів

фото з мережі Інтернет фото з мережі Інтернет

У ході досудового розслідування встановлено, що, житель Києво-Святошинського району, перебуваючи на посаді директора одного із товариств, будучи службовою особою та діючи від імені даного товариства, вчинив службове підроблення та привласнення бюджетних коштів

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.


Так, Підгірцівською сільською радою Обухівського району Київської області у період з 2014 по 2015 роки, укладено ряд договорів із вищевказаним товариством.


У подальшому, достовірно знаючи, що технічні документації із землеустрою за вищевказаними договорами не виготовлені та не передані до сільської ради, директор підписав 5 актів прийому-передачі виконаних робіт, що стало підставою для перерахування на рахунок товариства грошових коштів на загальну суму понад 360 тисяч гривень.


Дії директора товариства кваліфіковано за ч . 2 ст. 191, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, у великих розмірах, а також видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документу.


Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснюється Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури.


Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Нагадаємо, що на Володарщині приватній особі незаконно передали земельну ділянку вартістю майже 99 млн₴



Джерело статті: “http://mykyivregion.com.ua/2020/02/18/prokuratura-pidozryuye-direktora-tovaristva-na-obuhivshini-u-privlasnenni-derzhavnih-koshtiv/”

©1info.net