Мешканці Нових Санжар «хотіли спалити санаторій», аби завадити евакуації – голова селищної ради

Мешканці Нових Санжар "хотіли спалити санаторій", аби завадити евакуації – голова селищної ради
Мешканці Нових Санжар "хотіли спалити санаторій", аби завадити евакуації – голова селищної ради

Жителі селища Нові Санжари Полтавської області нібито подумували підпалити медичний центр Нацгвардії, аби завадити розміщенню там людей евакуйованих з китайського Уханя.

Об этом сообщает Роспрес

Про це заявила під час пресконференції заявила голова селищної ради Нових Санжар Інна Коба, передає УНІАН.

За її словами, обласна влада не поінформувала місцеву про те, що в санаторій планується поселити евакуйованих з Китаю громадян. Коли жителі про це дізналися, то селищем почали ширитися чутки, серед них і про нібито інфікованість привезених людей.

"Я їздила і спілкувалася з людьми. Люди хотіли спалити санаторій, аби не довезли сюди евакуйованих. Я – голова громади і не знала інформації. Люди йшли до мене, бо не знали, звідки брати інформацію", — заявила Коба.

Відповіді на головні запитання про коронавірус Відповіді на головні запитання про коронавірус

Своєю чергою присутній на пресконференції голова Полтавської ОДА Олега Синєгубов заявив, що саме Коба підбурювала людей до протестів.

"Ви також маєте взяти на себе частину відповідальності, тому що ви особисто підбурювали людей", — сказав голова ОДА.

Нагадаємо, 20 лютого до України прибули евакуйовані з Китаю люди. На обсервацію направили 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Було оголошено, що їх розмістять у медзакладі селища Нові Санжари на Полтавщині.

Цього дня місцеві мешканці селища перекрили в ньому дорогу, виступаючи проти розміщення там евакуйованих людей. Згодом у Нових Санжарах між поліцією та місцевими жителями сталася сутичка.

О 18 годині колона автобусів з українцями прорвалася серед натовп людей, які протестували на дорозі. Вони палили вогонь, кидали камінням в автобуси та розбили декілька вікон. Евакуйовані не постраждали, але під час сутичок постраждало дев’ять правоохоронців, п’ятеро з яких — серйозно, та один з активістів.

В результаті через сутичок поліція затримала 24 людини. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі. Поліція відкрила два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Плейлист 17 відео Обсервація в Нових Санжарах. Хроніка

20 лютого до Харкова прибув літак з охопленого коронавірусом Китаю. На територію України доставили 94 особи. Усі люди пройшли обстеження на виявлення хвороби, після чого українців та іноземців відправили у Нові Санжари. Там вони мають провести наступні 14 днів. Такі заходи вжиті для профілактики, аби запобігти виявлення вірусу.

Обсервація в Нових Санжарах. Хроніка
Укрaїнa
  • Facebook 4
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/meshkanci-novih-sanzhar-hotili-spaliti-sanatoriy-abi-zavaditi-evakuaciyi-golova-selischnoyi-radi-1495728.html”

©1info.net