Киянам у березні обіцяють рахунки за гарячу воду і тепло на чверть менші

Киянам у березні обіцяють рахунки за гарячу воду і тепло на чверть менші
Киянам у березні обіцяють рахунки за гарячу воду і тепло на чверть менші

Завдяки зниженню цін на газ нарахування за гарячу воду в лютому зменшено на 24%, а за централізоване опалення — на 26%, тому кияни у березні отримають платіжку меншу, говориться в повідомленні "Київтеплоенерго".

Об этом сообщает Преступная Россия

"Завдяки газовій "знижці" нарахування за тепло і гарячу воду в лютому зменшені на 26% — за централізоване опалення та на 24% — за гарячу воду", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в паперовій платіжці за лютий, яка надійде киянам на цьому тижні, сума знижки вказана в графі "Перерахунок". Загалом в Києві перерахунок у лютому за спожиті послуги перевищив 414 мільйонів гривень.

"У лютому в будинках з лічильниками вартість 1 Гкал теплової енергії становить 1224,26 гривні, замість встановленої тарифом вартості 1654,41 гривні за Гкал. Для будинків без лічильників вартість опалення 1 квадратний метр становить 24,34 гривні (з урахуванням температурного коефіцієнта і газової "знижки") при нормативному тарифі 38,5 гривні за квадратний метр. Вартість 1 кубометр гарячої води також зменшилася приблизно на 23 гривні", — цитує прес-служба директора структурного підрозділу "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна.

У компанії зазначили, що перерахунок вартості послуг став можливим після появи в правовому полі механізму, який дозволяє теплопостачальним компаніям враховувати актуальну ціну газу при нарахуванні за послуги. Цей механізм передбачений постановою Кабінету міністрів № 1082, прийнятим 24 грудня 2019 року.

У прес-службі нагадали, що вартість природного газу в тарифі на опалення і гарячу воду складає майже 80%. Раніше ціна газу визначалася перед опалювальним сезоном для всіх теплових компаній, а починаючи з грудня 2019 року кияни отримують знижку за опалення і гарячу воду згідно з актуальною ціною газу в розрахунковому періоді.


Джерело статті: “http://ua.today/news/economy/kiyanam_u_berezni_obicyayut_rahunki_za_garyachu_vodu_i_teplo_na_chvert_menshi”

©1info.net