Ємець: Сподіватися на те, що вірус обійде Україну, хибно. Найважче попереду

Ємець: Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя
Ємець: Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя

20 березня міністр охорони здоров’я України Ілля Ємець заявив у Facebook, що коронавірус буде і далі поширюватися країною, і закликав українців дотримуватися правил карантину. Звернення-пораду опубліковано на сторінці МОЗ у Facebook.

Об этом сообщает Преступная Россия

"Щодня ми отримуємо результати лабораторних тестів із новими підтвердженими випадками і, на жаль, поки що їх ставатиме більше. Водночас поки що наша статистика менша, ніж у багатьох європейських країнах, але сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно. Найважче попереду. Вірус буде ширитися", – написав він.

Він зазначив, що системи охорони здоров’я деяких розвинених європейських країн не витримують навантаження.

"Попри те, що в нас є багато талановитих професійних лікарів, сама недореформована медична система України значно слабша за європейські, і нам буде значно важче прийняти потужний удар, якого може завдати коронавірус при найгіршому сценарії. Але ми ще можемо не допустити цього дотриманням режиму карантину. Держава оперативно вживає необхідних заходів, задіюємо всі ресурси, аби вберегти українців від пандемії та не допустити повторення катастрофічного досвіду інших країн", – додав Ємець.

Міністр заявив, що дії влади можуть бути марними, якщо українці не демонструватимуть свідомості і відповідальності.

"У даному випадку все залежить від конкретних вчинків кожного з нас. Як міністр охорони здоров’я я наполягаю: залишайтеся вдома, мийте руки, тримайте дистанцію. Байдужість до карантину та нехтування правилами може коштувати життя. Подбайте про власну безпеку, піклуйтеся про стареньких родичів та не ігноруйте перших симптомів респіраторних захворювань", – заявив він.

Ємець нагадав, що 19 березня в Івано-Франківську від коронавірусу померла жінка. Міністр заявив, що вона занадто пізно звернулася до лікарів і тривалий час займалася самолікуванням.

"Пам’ятайте, що лише 20% усіх випадків захворювань, спричинених новою коронавірусною інфекцією, є тяжкими, і лише приблизно 3% потребують реанімаційних заходів. Проте закликаю вас своєчасно звертатися до лікарів і не ставити під загрозу своє життя та здоров’я своїх близьких. Наше завдання – убезпечити людей, що перебувають у групі ризику, а це люди похилого віку. Усі ми маємо виконувати правила, аби сповільнити поширення хвороби", – додав він.


https://www.facebook.com/moz.ukr/posts/1485523308277436

В Україні станом на 20 березня зафіксовано 26 випадків зараження коронавірусом, три з них – із летальним наслідком, одна людина одужала. Серед інфікованих – нардеп від групи "Довіра" Сергій Шахов, який нещодавно був у Франції.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи і закрили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в’їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні припинили внутрішні пасажирські перевезення. У трамваях, тролейбусах, автомобільному транспорті та автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволено одночасно перевозити до 10 пасажирів. У великих містах закрито торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав’ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть щонайменше до 3 квітня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-jemets-spodivatisja-shcho-virus-omine-ukrajinu-nepravilno-najvazhche-poperedu-1491925.html”

©1info.net