«Мамо, це вже кінець світу?»: постраждалі від лісових пожеж розповіли про пекло у Житомирській області

"Мамо, це вже кінець світу?": постраждалі від лісових пожеж розповіли про пекло у Житомирській області
"Мамо, це вже кінець світу?": постраждалі від лісових пожеж розповіли про пекло у Житомирській області

Постраждалі внаслідок потужних лісових пожеж мешканці села Личмани Овруцького району Житомирської області розповіли про боротьбу з вогнем, про те, як захищали свої будинки і про відсутність допомоги від обласної влади.

Об этом сообщает Преступная Россия

Вони повідомили, що в селі залишилось чотири будинки — решта згоріла, щоправда, вони не були жилими.

"Ми до канави бігли і горіла земля. Лягли в канаву, намочили рушники, бо погоріли б. Вибухнув з пальним КамАЗ, сарай горить, хати горять. Закривала рушником обличчя дітям, щоб не почаділи. Артем надихався чаду – вночі болів живіт, голова. Випустили з хлівів корову, кобилу, все. Поорали навколо хат — і вони не погоріли. Вчителька англійської мови взяла свій бус із чоловіком, приїхали, забрали дітей босих, брудних. Відвезла їх подалі, щоб вони повітрям подихали. Задихались всі, чорно було. Клуб майже загорівся – ми шифер зривали. Якби загорівся клуб – тут би нічого уже не залишилось. Шифер би стріляв.

Ми сидимо у канаві, з нами сидить пожежник. Артем сидить і молиться "Отче наш…" і кричить мені: "Мамо, це вже кінець світу?". Уявіть, яка була ситуація. Може, Бог і зглянувся на нас", — розповіла жінка.

Зазначимо, що унаслідок масштабних пожеж у Житомирській області вже згоріли понад 80 будинків. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдину та Личмани Овруцького району. Вогонь вирує далі. "До гасіння залучено 655 осіб та 108 одиниць техніки, з них від ДСНС 125 представників особового складу та 31 одиниця техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими здійснено 6 скидів (48 тон води)", — розповіли в МВС.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/mamo-ce-vzhe-kinec-svitu-postrazhdali-vid-lisovih-pozhezh-rozpovili-pro-peklo-u-zhitomirskiy-oblasti-1531008.html”

©1info.net