У Житомирській області досі горить, у Зоні відчуження відкритого вогню немає, лише осередки тління

У Житомирській області досі горить, у Зоні відчуження відкритого вогню немає, лише осередки тління
У Житомирській області досі горить, у Зоні відчуження відкритого вогню немає, лише осередки тління

У Чорнобильській зоні на території Київської області станом на ранок 30 квітня рятувальники продовжують гасити окремі осередки тління, а у Житомирській області досі горить трава та лісова підстилка на території Поліського заповідника та ще трьох лісництв.

Об этом сообщает Руспрес

Як повідомляє ДСНС, у Зоні відчуження наразі спостерігається тління пеньків, залишків деревини та торф’янику в осередках пройдених вогнем.

У Житомирській області станом на 7:00 30 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам лісових господарств у гасінні окремих осередків трав’яного настилу, лісової підстилки, пеньків та деревини.

Пожежі наразі тривають:

  • поблизу с. Рудня-Перганська Олевського району на території Поліського природного заповідника, де 28 квітня виникло загорання сухої трави та лісового масиву;
  • в районі с. Повча Лугинського району на території Повчанського лісництва, де 29 квітня виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 80 га);
  • поблизу с. Лучанки Овруцького району на території Слобідського лісництва, де також 29 квітня виникло загорання лісової підстилки (вогнем пройдено близько 25 га);
  • поблизу с. Дубовий Гай Овруцького району на території Овруцького лісового господарства, де 29 квітня виникло загорання лісової підстилки та лісового масиву (вогнем пройдено близько 15 га).

Усього до гасіння пожеж на території Житомирської області залучено 818 осіб та 140 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П, якими 29 квітня здійснено 6 скидів – 48 тонн води. У Зоні відчуження для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково один шляхопрокладач Збройних Сил України. До гасіння залучено 207 осіб та 64 одиниць техніки, у тому числі 2 вертольоти, якими 29 квітня здійснено 42 скиди — 84 т води (з початку робіт здійснено 2 тис. 354 скиди – 5 тис. 378 т води).

Нагадаємо, 17 квітня у Житомирській області зафіксували масштабні пожежі. Горіли ліси та сіла. Найбільшої шкоди завдано селам Нижня Рудня, Острови, Магдин та Личмани Овруцького району. Як відомо, однією з причин лісових пожеж є діяльність людей, які після прибирання на цвинтарі села Першотравневе підпалили сміття, внаслідок чого вогонь перекинувся на дерева, а згодом розповсюдився і на інші сусідні населені пункти.

26 квітня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що всі осередки загорянь у Зоні відчуження Чорнобильської АЕС загасили. 4 квітня в Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення поблизу с. Володимирівка Котовського лісництва виникла верхова лісова пожежа на площі 20 га. До гасіння залучили авіацію. 6 квітня поліція відкрила кримінальне провадження через пожежу в Чорнобильській зоні. Журналісти ТСН, які побували на місці згарища, кажуть, що вогнем знищено не лише ліси, а й 12 віддалених сіл, цвинтарі. Від пожежі загинули та постраждали сотні тварин. Збитки сягають десятків мільйонів гривень, проте точна площа вигорання ще невідома.

Пожежу в Чорнобильській зоні, яка тривала 10 днів поспіль, 14 квітня вдалося загасити, після того два дні спостерігалось лише тління пеньків та деревини. Рятувальникам дуже допоміг дощ. Але через сильний вітер 16 квітня у Чорнобильській зоні знову почалася пожежа, яку досі намагаються загасити.

Відео ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі

Більше тижня вогнеборці намагались подолати стихійне лихо, а сьогодні сама природа прийшла на допомогу – завдяки дощу займання погасили. ТСН піднялась на літаку у повітря, щоб з висоти побачити нанесені Зоні відчуження ушкодження.

ТСН зафільмувала з висоти, який вигляд має Чорнобильська зона після пожежі
Укрaїнa
  • Facebook 5
  • Twitter 1
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/u-zhitomirskiy-oblasti-dosi-gorit-u-zoni-vidchuzhennya-vidkritogo-vognyu-nemaye-lishe-oseredki-tlinnya-1537899.html”

©1info.net