Спортивний експерт: У грі першої ракетки світу Джоковича важко знайти слабкі місця. Він – феномен для спорту

Новак Джокович
Новак Джокович

22 травня виповнилося 33 роки тенісисту Новаку Джоковичу – першій ракетці світу, 17-разовому переможцю турнірів "Великого Шлему", зокрема, цьогорічного Australian Open, пише Всеволод Кевлич для Gazeta.ua.

Об этом сообщает Московский репортер

Джокович – феномен для спорту. Він у топ-3 світового тенісу усіх часів і претендує на те, щоб стати першим в історії, хоча на цей момент поступається основним суперникам, швейцарцеві Роджеру Федереру, у якого 20 "Шоломів", та Рафаелю Надалю з Іспанії – 19 "Шоломів".

Серб – один із найбільш харизматичних гравців. Особистість поза кортом, має свою точку зору на події, яка може не збігатися із баченням ситуації іншими.

Кожен тенісист шукає для себе мотивацію. Особливо, якщо він виграє багато. Зокрема – великі турніри. Навіть найсмачніша їжа приїдається. Джокович навіть у 33 залишається мотивований до великих перемог та досі голодний до тенісу.

Вражає фізична форма серба, хоча 9-10 років він ледь ходив кортом, задихаючись під час матчів і знімаючись з них. Допоміг хорватський лікар Ігор Четоєвич. Дав правильну дієту: Новак виключив зі свого раціону глютен, продукти із борошна, "почистив" свій організм, залишивши його без важких елементів. Це була перша цеглина у побудову тривалої та успішної кар’єри.

Друга – якщо придивитися до його гри, то помітно: серб – один із найбільших раціоналізаторів тенісу. Він прекрасно знає, коли потрібно зіграти гостро, з позиції сили, а коли просто чекати помилки суперника. Знає, коли потрібно ввімкнутися на 100 відсотків, а коли для досягнення результату вистачить 60-70. Тому у нього майже не буває матчів на "винос" суперника. Джокович здатен довго чекати.

"Всесвітня слава" боксера Усика закінчується одразу за межами впливу ЗМІ – журналіст

У грі Новака важко знайти слабкі місця. Інколи його можуть полонити емоції, бо Джокович – людина дуже чуттєва. Але зараз це відбувається дуже рідко. Скоріше, епізодично під час матчу має спади в грі.

Приклад – третій сет у фіналі Відкритого чемпіонату Австралії-2020 проти Домініка Тіма. Спад був більше схожий на приманку для суперника, ніж проблеми Джоковича. Заспокоїв суперника на корті та почав грати у свою гру, не залишивши Тіму жодних шансів.

У Новака Джоковича, Рафаеля Надаля та Роджера Федерера є свої причини, чому вони так довго та добре грають. Починаючи з 2017-го, трійця не віддає нікому жодного "Шолому". Ми спостерігаємо за періодом домінації трьох найвеличніших гравців в історії. У "нульових" роках титули розігрували Федерер та Надаль, останнє десятиліття залишилося за Джоковичем.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

Всеволод КЕВЛИЧ



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1590131332-sportivniy-ekspert-u-gri-pershoyi-raketki-svitu-dzhokovicha.html”

©1info.net