Квартира у Великобританії, позика від Шефіра і готель у Грузії. Зеленський оприлюднив декларацію

Ставши президентом, Зеленський заробив трохи більше ніж 200 тис. грн
Ставши президентом, Зеленський заробив трохи більше ніж 200 тис. грн

Президент України Володимир Зеленський подав декларацію про доходи своєї родини за 2019 рік, документ розміщено на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Об этом сообщает РуссианГейт

Доходи президента і його дружини Олени у 2019 році становили, відповідно до декларації, 28 602 468₴

"Родина Зеленських сплатила до бюджету податки на суму 3,6 млн₴ Із травня 2019 року Володимир Зеленський не займається підприємницькою діяльністю та отримує заробітну плату виключно в Державному управлінні справами. Сума одержаної главою держави зарплати з травня по грудень 2019 року склала 208 787₴ У звітному періоді зафіксоване зростання заробітної плати дружини та зменшення зарплатні та доходів від підприємницької діяльності Володимира Зеленського", – йдеться в повідомленні пресслужби президента.

Зеленський задекларував 4,423 млн грн від продажу квартири на вулиці Великій Васильківській у Києві, що належала його дружині. Крім того, сім’я президента продала корпоративні права всіх своїх 12 українських підприємств сім’ї першого помічника президента Сергія Шефіра на суму 246 144₴ Також президент протягом 2019 року втратив корпоративні права у низці іноземних компаній.

"Володимир Зеленський і надалі залишається власником великої кількості торгових марок. Так, у 2019 році були зареєстровані дві торгові марки "Слуга народу" на його ім’я. Компанія PricewaterhouseCoopers провела у 2019 році оцінку декількох торгових марок. За даними відповідного звіту, вартість торгової марки "Вечірній квартал" становить 45,81 млн₴ Вартість торгової марки "Розсміши коміка", яка також була оцінена цією компанією, склала 14,65 млн₴ На підставі зробленої оцінки Володимир Зеленський отримав роялті від використання торгових марок у сумі 5 млн 48 тис. грн, тому його доходи у порівнянні з попереднім роком зросли", – зазначили в пресслужбі.

У декларації глави держави вказано два автомобілі – Range Rover 2016 року вартістю 4,7 млн грн і Mercedes Benz S 500 2014 року вартістю 1,8 млн₴ Зеленські мають колекцію елітних годинників, а також інвестують у будівництво п’яти готельних номерів у Грузії, зазначено в декларації.

Також сім’я Зеленських отримала 3,2 млн грн в еквіваленті за надання в оренду квартири на території Великобританії.

У 2019 році Олена Зеленська отримала позику від Шефіра в розмірі 5 млн гривень, гроші було повернуто до кінця звітного року, випливає з декларації.

11,5 млн грн було витрачено як внесок до виборчого фонду кандидата у президенти України.

"Поїздка Володимира Зеленського до Султанату Оман оплачувалася коштом дружини президента Олени Зеленської. Згідно із законодавством, видатки та правочини членів родини не декларуються", – додали в пресслужбі.

20 травня 2019 року Зеленський вказав у декларації 9,71 млн грн річного доходу, у його дружини у 2018 році було 4,91 млн₴


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-kvartira-u-velikobritaniji-poziku-vid-shefira-i-gotel-v-gruziji-zelenskij-opriljudniv-deklaratsiju-1502155.html”

©1info.net