Суд ухвалив взяти під варту екс-командира полку «Беркут»

20 лютого 2014 на Майдані Незалежності у Києві відбувся масовий розстріл / УНІАН
Запобіжний захід обрано у рамках досудового розслідування кримінального провадження, що відкрито за фактами організації розстрілу Майдану 18-20 лютого 2014 року.

20 лютого 2014 на Майдані Незалежності у Києві відбувся масовий розстріл / УНІАН

Печерський районний суд сьогодні заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому командиру полку міліції особливого призначення "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України у місті Києві.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань.

"Запобіжний захід обрано у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами організації низки тяжких та особливо тяжких насильницьких злочинів, у тому числі умисних вбивств, скоєних у період з 18 лютого 2014 по 20 лютого 2014 року у центральній частині міста Києва", — йдеться в повідомленні.

У ДБР нагадали, що в цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини перевищення влади та службових повноважень колишнім президентом України Віктором Януковичем та працівниками правоохоронних органів, перевищення влади рядом колишніх високопосадовців з метою перешкоджання проведенню зборів і мітингів, що призвело до масових жертв серед мітингувальників та терористичного акту.

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого 2014 на Майдані Незалежності у Києві відбувся масовий розстріл протестувальників у часи Майдану.

За даними МОЗ, 18-20 лютого загинули 82 людини (71 учасник Майдану та 11 силовиків), постраждали понад 600 осіб.

За даними місії ООН, у ті дні померли 98 осіб (84 протестувальників, 13 силовиків і один випадковий чоловік).

Активісти "Небесної сотні" говорять про 107 загиблих осіб.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram



Джерело статті: “https://www.unian.ua/society/sprava-maydanu-sud-postanoviv-vzyati-pid-vartu-eks-komandira-polku-berkut-novini-ukrajini-11046722.html”

©1info.net