Тріумфальне повернення судді Вовка на посаду говорить про те, що ніякого очищення судової системи не буде — експерт

Тріумфальне повернення судді Павла Вовка на посаду голови Окружного адміністративного суду міста Києва говорить про те, що ніяких кардинальних змін у системі судової влади не буде.

Об этом сообщает http://xpress-money.net


Таку думку в ефірі програми DriveTime на Громадському радіо висловив експерт з питань діяльності органів суддівського врядування, дисциплінарних проваджень, член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.


«Павло Вовк уособлює собою кероване правосуддя на догоду, в першу чергу, владі. Відомо, що влада завжди намагалася керувати Окружним адміністративним судом, мати з ними (суддями — ред.) хороші стосунки. І це навіть сам Вовк неодноразово розказував, наприклад, що він часто відвідував Адміністрацію президента, спілкувався з президентом тощо. Тому цей суд є уособленням керованого правосуддя на догоду владі», — вважає експерт.


За його словами, оголошення судової реформи в Україні давало певні надії на те, що почнеться очищення судової системи від таких суддів, як Вовк, а судді, яки залишаться працювати, стануть дійсно незалежними і «тоді кожний громадянин міг би отримати справедливе судове рішення». Проте, як зауважив Роман Маселко, попри справи, відкриті проти Вовка правоохоронними органами, ситуація щодо його професійної діяльності не змінилася.


«Навіть звільнити його не виходить. Більш того, таке показове його повернення, можна сказати – тріумфальне повернення на посаду – чіткий сигнал, що ніякого очищення не буде, ніяких кардинальних змін не буде. Влада змінюється, а Павло Вовк, тобто кероване правосуддя залишається. І в цьому – найгірший меседж, що ніяких змін не передбачається», — уклав він.


Як відомо, колектив Окружного адміністративного суду міста Києва обрав Павла Вовка головою суду.


Джерело статті: “https://golosua.info/2020/01/23/triumfalne-povernennia-suddi-vovka-na-posadu-hovoryt-pro-te-shcho-niiakoho-ochyshchennia-sudovoi-systemy-ne-bude-ekspert/”

©1info.net