Держдеп підтвердив, що Помпео прибуде в Україну 30 січня

Помпео прибуде в Україну
Помпео прибуде в Україну

Держсекретар США Майк Помпео 30 січня прибуде в Україну. Про це повідомила пресслужба Держдепартаменту США 24 січня.

Об этом сообщает http://mash24.info

Помпео має намір зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським, міністром закордонних справ Вадимом Пристайком та міністром оборони Андрієм Загороднюком, "щоб підкреслити підтримку Сполученими Штатами суверенітету і територіальної цілісності України".

"Секретар також візьме участь у церемонії покладання вінків до меморіальної Стіни пам’яті біля Михайлівської площі, щоб ушанувати пам’ять загиблих на Донбасі, а також зустрінеться з лідерами релігійного, громадянського суспільства та ділових кіл", – повідомили в Держдепі.

Помпео також 29 січня відвідає Великобританію, 1 лютого – Білорусь і Казахстан, 2–3 лютого – Узбекистан.

Про запланований на 30 січня візит держсекретаря США в Україну повідомляло "Радыё Свабода" 22 січня.

3 січня Помпео мав зустрітися в Києві із Зеленським, Пристайком та Загороднюком. Також була запланована поїздка держсекретаря в Білорусь, Казахстан та Узбекистан.

1 січня стало відомо, що закордонний тур держсекретаря США переносять через загострення ситуації в Іраку. 31 грудня в Багдаді прихильники іракського воєнізованого шиїтського угруповання напали на посольство США, розбили вхід на територію відомства і підпалили зону для приймання відвідувачів.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-derzhdep-pidtverdiv-shcho-pompeo-pribude-v-ukrajinu-30-sichnja-1484231.html”

©1info.net