Україна отримала від США військове обладнання на 30 мільйонів доларів


Морська охорона Державної прикордонної служби України отримала військове обладнання від США на суму близько 29 млн грн за програмою EXBS Держдепартаменту США.

Об этом сообщает http://infopolit.com


Передача міжнародної допомоги Держприкодонслужбі відбулася в Одесі, – інформує 1NEWS.


У церемонія взяла участь тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.




Загалом екіпажі корабельно-катерного складу та бійці відділів спеціальних дій отримали понад 3 тис. предметів міжнародної технічної допомоги на суму близько 29 млн.₴






Обладнання розділили між собою три загони морської охорони з Одеси, Ізмаїла і Маріуполя. Серед спорядження – наручні GPS-навігатори, портативні газоаналізатори стану повітря, оглядові дзеркала, рації, ліхтарі, костюми та більш складне обладнання.


Наприклад, морська охорона отримала так звані саморятівники ізолюючого типу OCENCO M-20.2, які дозволяють дихати в задимлених приміщеннях та евакуюватися з судна у випадку пожежі. Цих приладів передали достатньо, щоб оснастити всі бойові пости на кораблях та катерах морської охорони.




Також спецпризначенці морської охорони отримали спеціальні бронежилети з інтегрованою надувною системою – у випадку падіння в воду боєць використовує такий бронежилет як рятувальний. Замість сталевих чи керамічних захисних плит там використовуються кевларові – легкі, але надійні.


Всі бійці морської охорони отримали два види захисних костюмів: спорядження для захисту при висадці та проведенні робіт в штормову погоду і гідротермокостюми, призначені для захисту людини від гіпотермії у випадку аварійної чи іншої позаштатної ситуації. Останній дозволяє триматися у воді за мінусових температур повітря до 15 хвилин.


Джерело:


Джерело статті: “https://1news.com.ua/ukraine/ukrayina-otrymala-vid-ssha-vijskove-obladnannya-na-30-miljoniv-dolariv.html”

©1info.net