Китайський коронавірус. Інфекціоніст знайшов позитивні ознаки

Для тяжкої інфекції показники летальності невеликі — Крамарєв — Китайський коронавірус. Інфекціоніст знайшов позитивні ознаки
Для тяжкої інфекції показники летальності невеликі — Крамарєв — Китайський коронавірус. Інфекціоніст знайшов позитивні ознаки
Для тяжкої інфекції показники летальності невеликі — Крамарєв

Майже три тисячі випадків – це невисокий показник розповсюдження «дуже заразної» інфекції у Китаї, — експерт

Об этом сообщает http://pozitivnosti.net

Ексголовний інфекціоніст МОЗ України Сергій Крамарєв у коментарі «Главкому» зауважив, що насправді ситуація з коронавірусом з Китаю не катастрофічна.

За словами Крамарєва, статистика вказує на те, що хвороба не дуже заразна.

«Якщо враховувати щільність населення у Китаї, то показники розповсюдження за кілька тижнів невисокі. Майже три тисячі випадків – це невисокий показник для високонтагіозної (дуже заразної) інфекції», — зазначив лікар.

Крамарєв підкреслив, ступінь летальності теж не викликає в нього остраху, особливо зважаючи, що при грипі вона може бути такою ж.

«81 з трьох тисяч — це небагато. Можливо, це і тяжка інфекція, але з такими показниками летальності, враховуючи, що 51 людина вже повністю одужала, а також беручи до відома ті протиепідемічні заходи, які запроваджено у світі, я думаю, скоро інфекція буде локалізована», — додав він.

Як повідомлялося, американські дослідники розробили онлайн-сервіс для відстеження коронавірусу з Китаю.

Нагадаємо, 26 січня через коронавірус Казахстан зупинив безвіз для транзитних пасажирів із Китаю.

Також з 3 лютого SkyUp призупиняє чартерні рейси до Китаю у зв’язку з коронавірусом.

Прем’єр Олексій Гончарук розповів, як уряд захищатиме українців від коронавірусу. За його словами, з 26 січня, в аеропорту «Бориспіль» всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла.

Читайте більше:
  • Китайський коронавірус. Серед жертв – світова економіка

  • 0
    0
  • Розсилка
<span>З 22 січня на всіх пунктах пропуску через кордон людей, які прибувають у Киргизстан із Китаю перевіряють тепловізорами, щоб виявити тих, у кого висока температура</span> — Американські дослідники розробили онлайн-сервіс для відстеження коронавірусу з Китаю
З 22 січня на всіх пунктах пропуску через кордон людей, які прибувають у Киргизстан із Китаю перевіряють тепловізорами, щоб виявити тих, у кого висока температура

Громадськості важливо мати розуміння актуальної ситуації зі спалахом вірусу за рахунок прозорих джерел даних, — розробники

Центр системології та проєктування імені Джона Гопкінса представив онлайн-мапу, де в режимі реального часу відстежується поширення нового коронавірусу, що вперше виявили в китайському місті Ухань.

Про це повідомляється на сайті Центру.

screenshot_9_06

«Ми створили цей сервіс, оскільки, на нашу думку, громадськості важливо мати розуміння актуальної ситуації зі спалахом вірусу за рахунок прозорих джерел даних, — пояснила професорка цивільного проєктування Лорен Ґарднер. — Для дослідників ці дані стануть ще ціннішими, адже ми продовжимо їх збирати й далі».

Сервіс доступний за посиланням.

Нагадаємо, 26 січня через коронавірус Казахстан зупинив безвіз для транзитних пасажирів із Китаю.

Також з 3 лютого SkyUp призупиняє чартерні рейси до Китаю у зв’язку з коронавірусом.

Водночас, в Укрпошті запевнили, що коронавірус через посилки не передається.

Як повідомлялося, прем’єр Олексій Гончарук розповів, як уряд захищатиме українців від коронавірусу. За його словами, з 26 січня, в аеропорту «Бориспіль» всі пасажири прямих авіарейсів з Китаю проходять температурний скринінг тіла.

Нагадаємо, у Гонконгу через коронавірус закривають всі школи. Раніше випадки захворювання новим коронавірусом було підтверджено у Франції.

Клінічні випробування вакцин проти коронавірусу можуть розпочатися влітку. До слова, Китай виділив $144 млн на боротьбу зі смертельним коронавірусом.


Джерело статті: “https://glavcom.ua/country/health/kitayskiy-koronavirus-infekcionist-znayshov-pozitivni-oznaki-655501.html”

©1info.net