В Україні планують висадити понад мільйона дерев за добу

Активісти у березні планують провести всеукраїнську акцію з висадки дерев.

Об этом сообщает http://otgoloski.net

Активісти та представники бізнесу у березні проведуть масштабну акцію з висадки понад 1 млн. дерев по всій Україні та закликають українців приєднатися, щоб таким чином покращити імідж держави в очах усього світу.

Акція "1 мільйон дерев за 24 години" проходитиме 20 березня в рамках всеукраїнського проекту "Озеленення України".

"Я думаю, що це має бути більше, ніж 100 мільйонів дерев, і не лише в Україні, Європі, але й усюди. Тому ми повинні об’єднуватися й робити це усвідомлено", – сказала гендиректор національного проекту "Книга рекордів України" Ганна Крисюк, повідомляє посилаючись на "УНІАН".

Крисюк пояснила, що йдеться не лише про один день висадки дерев, це великий річний проект, який передбачає освітні майстер-класи, конкурси, спортивні забіги та видання підсумкової книги, в якій будуть показані всі області та регіони України, що висаджували дерева.

"Ви можете самі все організувати. Знайти саджанці та організувати процес висадки біля кожної школи, приміром, і всюди, де є можливість. А можна підключатися до наших ділянок – де є відкриті майданчики, де буде вже підготовлена земля, інвентар і все інше", – додала Крисюк.

За її словами, також можна виступити співорганізатором і запросити волонтерів, оскільки важливо все архівувати за допомогою фото та відео. Згодом буде видана книга та відео, що розповсюджуватиметься в усьому світі.

Ідея створення проекту виникла у відповідь на глобальні виклики зміни клімату, які стоять перед людством. Крім того, для України це можливість заявити про себе як про соціально відповідального партнера.

"Виклик номер один у світі – це кліматичні зміни. Мені здається, що зараз ідеальний час показати всьому світу, що Україна може йти попереду всієї планети, не просто просити, а може дати", – сказав засновник ділового клубу "CEO Club Ukraine" Сергій Гайдайчук.

Він зазначив, що після того, як засновник і беззмінний президент Всесвітнього економічного форуму у Давосі Клаус Шваб заявив про необхідність висадити трильйон дерев до 2030 року, багато країн взяли на себе зобов’язання по 200-300 млн. дерев висадити протягом 10 років.

"Уявіть, якщо Україна 20 березня зробить планетарний флешмоб, не лише всередині країни, але й по всьому світу. Так ми покажемо: поки ви заявляєте й плануєте на десятки років, Україна взяла й зробила це через два місяці після Давосу", – підкреслив Гайдайчук.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/v-ukrayini-planuyut-vysadyty-ponad-miljona-derev-za-dobu/”

©1info.net