Катастрофа МАУ в Ірані: з’явились записи, на яких пілот іншого літака каже, що бачив ракету

Пілот іншого літака бачив ракету, що збила літак української компанії МАУ в Ірані.

Об этом сообщает http://thefirst-online.com

Про це свідчать записи розмови диспетчера з аеропорту Тегерана, які є в розпорядженні «ТСН», і які вже прокоментував президент Володимир Зеленський.

Видання зазначає, що отримало записи від спецслужб. На них диспетчер говорить з пілотом іранської авіакомпанії Aseman Airlines, літак якої сідав, коли «Боїнг» МАУ злітав.

Спочатку пілот каже, що бачив спалах, як від ракети. Потім він вже впевнено каже: «це точно світло від ракети». Через деякий час він заявив: «Ми бачили вибух, спалах від вибуху, не розуміємо, що це».

У цей час диспетчер аеропорту намагався зв’язатися з екіпажем українського літака, але той не відповідав.

У коментарі тому ж «ТСН» Зеленський сказав, що чув цей запис. Він розповів, що спочатку українським експертам не надавали доступу до диспетчерської аеропорту Тегерана.

Президент наголосив — це підтверджує, що іранська сторона одразу знала, що літак збила ракета. Він додав, що цей запис буде одним з важливих доказів провини Ірану.

Нагадаймо, Зеленський також розповів, що президент Ірану пропонував родинам загиблих українців компенсацію по 80 тисяч доларів, але Україна відмовилась.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/katastrofa-litaka-mau-v-irani-zyavilis-zapisi-na-yakih-pilot-inshogo-litaka-kazhe-sho-bachiv-raketu”

©1info.net