Покарати можуть кожного: українцям з 1 лютого загрожує масове відключення опалення

З 1 лютого в Україні можуть відключити опалення в 16 населенних пунктах через борги комунальних підприємств за газ.

Об этом сообщает Футляр от виолончели


Про це повідомили в прес-службі НАК "Нафтогаз України".


Проблеми через заборгованість є у 18 теплокомуненерго. Перебої з опаленням можуть виникнути в тому числі у великих містах: Одесі, Кривому Розі, Дніпрі, Полтаві, Харкові, Сумах.


Загальна заборгованість, яку потрібно погасити, становить 406 млн гривень. Після сплати цих коштів "Нафтогаз" отримає право постачати туди газ для потреб опалення.


Як стверджують в прес-службі компанії, "Нафтогаз" не має права постачати газ підприємствам, які неналежним чином виконують графік розрахунків. З 24 січня 19 з 37 проблемних тепловиків розрахувалися з "Нафтогазом" за газ, тому на цих підприємствах проблем з поставками газу не буде.


Загальні борги українців за тепло і гарячу воду складають суму в більш ніж 18 млрд₴


Боржникам погрожують тим, що ті, хто не платять за комунальними рахунками, нібито потраплять до реєстру боржників, їм заборонять виїзд за кордон і навіть почнуть конфіскувати власність. А коли суд все-таки зобов’яже заплатити, крім боргу доведеться віддати ще кілька тисяч гривень "штрафу" (судовий збір, 3% річних, інфляційна коригування).


Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Відключимо газ: чи можуть забрати квартиру за борги ЖКГ.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-01-30/nakazat-mogut-kajdogo-ukraintsam-s-1-fevralya-grozit-massovoe-otklyuchenie-otopleniya/187099”

©1info.net