Телеканалу АТR з 14 лютого можуть закрити мовлення на Крим

Телеканалу АТR з 14 лютого можуть закрити мовлення на Крим
Телеканалу АТR з 14 лютого можуть закрити мовлення на Крим
Телеканал ATR, якому раніше заблокували фінансування, вже в п’ятницю, 14 лютого, може припинити мовлення на Крим.

Про це повідомляється на сайті новин телеканалу ATR.

Об этом сообщает Руспрес

У листі, який у четвер, 13 лютого, надійшов на ім’я генерального директора телеканалу Ленура Іслямова, йдеться, що через борги телеканалу Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (КРРТ) може вже 14 лютого відключити ATR від чотирьох телевеж, які здійснюють мовлення на окупований Крим.

"Концерн РРТ наполягає терміново вжити заходів з погашення заборгованості і попереджає ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" про те, що у разі відсутності конструктивної відповіді до 14 лютого 2020 року Концерн РРТ змушений буде тимчасово призупинити надання телекомунікаційних послуг і звернутися до суду для примусового стягнення заборгованості", — йдеться у повідомленні.

Загальна сума боргу становить 368 тис. 859 грн, уточнили в ATR.

Як повідомляв Укрінформ, кримськотатарському телеканалу ATR, який після окупації Криму Росією з 2015 року організував мовлення з Києва, заблокували фінансування.

10 лютого кримськотатарський телеканал ATR повідомив про блокування його фінансування. Тому канал запустив марафон #SaveATR, з ефірами без ведучих і гостей.

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський пояснив, що на 2020 рік телеканалу передбачено 50 млн грн, МКМС відкрило асигнування на 8,4 млн₴ Однак Державне казначейство не провело цю операцію, оскільки виникли розбіжності у трактуванні закону про державні закупівлі між ATR і казначейством.

Фото: ATR/Мілена Амеді


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/2875862-telekanalu-atr-z-14-lutogo-mozut-zakriti-movlenna-na-krim.html”

©1info.net