У Громадській раді зі свободи слова відреагували на дослідження щодо телесюжетів про Крим

У Громадській раді зі свободи слова відреагували на дослідження щодо телесюжетів про Крим
У Громадській раді зі свободи слова відреагували на дослідження щодо телесюжетів про Крим
У січні на українських телеканалах Крим загалом згадувався 236 разів, а не лише було два телесюжети.

Про це повідомила експерт зі стратегічних комунікацій ГО "Інформаційна безпека", член Громадської ради зі свободи слова при Офісі Президента Тетяна Попова, коментуючи дослідження "Детектор медіа".

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Зокрема, Попова написала на своїй сторінці у Facebook: "З подивом прочитала сьогодні в одному дослідженні, що "кількість матеріалів про події в Криму в січні була рекордно малою: лише два повідомлення — одне на "1+1" та одне на СТБ. Обидва стосувалися випробування в Криму російських ракет. Інші події в окупованому Росією українському регіоні теленовинарі вважали не вартими висвітлення". Вирішила перевірити в "Семантрумі" (моніторингова система – ред.). З’ясувалося, що Крим загалом згадувався на каналах, що моніторяться, 236 разів".

При цьому Попова виклала знімки екрану сторінок моніторингу і написала: "Не знаю, з якою метою написали, що було всього два сюжети. Але це дезінформація, яку, на жаль, підхопили інші ЗМІ. На скрінах можна побачити дані моніторингу. Якщо цікаво, можу вислати їх в форматі *.doc або *pdf", — додала вона.

Водночас у коментарях під цим постом Попової один з авторів дослідження "Детектор медіа" Отар Довженко написав: "Навіть і не знаю, як би то пояснити різницю між вживанням слова "Крим" у текстах довільних матеріалів і матеріалами, присвяченими подіям на території окупованого Криму".

Як повідомляв Укрінформ, згідно з моніторингом "Детектор медіа" за січень 2020 року, українські телевізійні канали протягом січня майже не висвітлювали події, пов’язані з анексованим Росією Кримом.

"Матеріалів, пов’язаних із Кримом, було загалом сім протягом тижня, але п’ять із них стосувалися подій поза півостровом — судових справ у Росії та рішень російської влади", — йдеться в дослідженні. Так, експерти зазначають, що майже третина новин стосувалася подій та інформаційних приводів у столиці, а натомість кількість матеріалів про події в Криму в січні була рекордно малою: лише два повідомлення — одне на "1+1" та одне на СТБ.

"Обидва стосувалися випробування в Криму російських ракет. Інші події в окупованому Росією українському регіоні теленовинарі вважали не вартими висвітлення", — уточнюється в моніторингу.


Джерело статті: “https://www.ukrinform.ua/rubric-crimea/2876417-u-gromadskij-radi-zi-svobodi-slova-vidreaguvali-na-doslidzenna-sodo-telesuzetiv-pro-krim.html”

©1info.net