«ОП дискредитує журналістів»: Схеми відповіли на погрози судом через сюжет про Зеленського в Омані

Офіс президента

Об этом сообщает Роспрес

Офіс президента вдається до дискредитації редакції Схем, заявили журналісти

Офіс президента


Редакція програми Схеми відреагувала на наміри Офісу президента подати до суду через «відверту маніпуляцію громадською думкою» в матеріалах розслідування про поїздку Володимира Зеленського до Оману.

В ОП заявили, що інформація про зустріч Зеленського з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим «цілком і повністю не відповідає дійсності» та вимагають спростувань.

У Схемах відповіли, що у їхньому розслідуванні немає жодного твердження про те, що така зустріч відбулась, а позиція ОП була повною мірою представлена.

Стверджується, що саме ОП «не договорював, приховував та навіть, свідомо чи ні, дезінформував суспільство» стосовно візиту Зеленського до Оману.

Журналісти звернули увагу, що коли Зеленський перебував в Омані, президентський штандарт на Банковій був піднятий. Це сигналізує громадянам про присутність глави держави в Україні.

Окрім того, ОП не міг визначитися з найменуванням поїздки Зеленського до Оману, називаючи її, то відпусткою, то робочим візитом, то відрядженням.

Читайте також:

«Зустріч» Зеленського з Патрушевим: як поїздка президента в Оман вилилася в новий скандал

«Замість того, щоб відповісти на запитання, які досі залишаються без відповіді, і прояснити досі незрозумілі моменти — Андрій Єрмак та Офіс президента у своїх заявах вдаються до дискредитації редакції та погрожують судом журналістам, які намагаються пролити світло на всю цю історію», — наголосили журналісти.

Схеми додали, що застереження ОП телеканалу UA: Перший щодо показу розслідування Оманлива відпустка є нічим іншим, як тиском та втручанням в редакційні справи.

Нагадаємо, що Схеми у своєму розслідуванні повідомили, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев прилітав у місто Маскат в Омані, коли там перебував президент України Володимир Зеленський.

Він прилетів приватним літаком Bombardier Global Express 6000 з бортовим номером 9H-VJN, який через добу доставив президента України до Києва.

В Офісі президента заявили, що Зеленський з Патрушевим ніколи не зустрічався, та вирішили звернутися до суду з позовом для спростувань і вибачень.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/zelenskiy-v-omani-shemi-vidpovili-na-pogrozi-op-novini-ukrajini-50070335.html”

©1info.net