У Британії оштрафували російський телеканал на 20 тисяч фунтів

Британія, штраф, російський телеканал, фунти
Британія, штраф, російський телеканал, фунти

У Великій Британії регуляторний орган наклав штраф на компанію, яка є власником ліцензії на телеканал "НТВ Мір Балтія", версії російського телеканалу "НТВ" для країн Балтії, за порушення принципу неупередженості в новинному сюжеті про отруєння Скрипалів.

Об этом сообщает Руспрес

Як мовиться в рішенні регулятора Ofcom, компанія Baltic Media Alliance Limited, яка транслює канал "НТВ Мір Балтія", має сплатити штраф у 20 тисяч фунтів (нині майже 640 тисяч гривень), а також подати в ефір повідомлення про висновки регулятора "в день і у формі, які визначить Ofcom", пише УНІАН.

Ідеться про новинний сюжет, який передавався ще 2 квітня 2018 року і стосувався отруєння в місті Солсбері російських громадян Сергія і Юлії Скрипалів. Цей сюжет досі є на сайті російського каналу "НТВ".

Перш ніж ухвалити нині рішення про штраф, регулятор понад рік тому, 11 лютого 2019-го, встановив, що компанія-власник ліцензії, передаючи в ефір цей сюжет, у якому була широко представлена позиція Росії, не подала достатньо широкого кола інших важливих поглядів та це питання і тим не дотрималася принципу належної неупередженості.

Компанія Baltic Media Alliance Limited має ліцензії на передачі російською мовою міжнародних версій російських телеканалів головно для країн Балтії – зокрема, "НТВ Мір Балтія", "НТВ Мір Литва" й низки інших, – але вона зареєстрована в Великій Британії і має виконувати законні вимоги цієї країни до засобів інформації.

Ofcom нагадував, що згадане порушення стало для цієї компанії вже шостим від листопада 2014 року.

Підписуйся на сторінки UAINFO у Facebook, Twitter і YouTube

УНІАН



Джерело статті: “https://uainfo.org/blognews/1582016200-u-britaniyi-oshtrafuvali-rosiyskiy-telekanal-na-20-tisyach.html”

©1info.net