Поліцейський, якого вилаяв начальник Сарненського райвідділу через бурштин – претензій не має

Чотири роки тому ексначальник поліції Сарненщини Ігор Харитонов став медіазіркою. Преса поширила аудіозапис, як він лайкою по телефону наказував своїм підлеглим поїхати геть із місця, де незаконно видобувають бурштин.

Об этом сообщает Роспрес



У 2018-му суд виправдав Харитонова, бо прокуратура і слідство не зуміли довести, що його дії нашкодили суспільству, а свідчення ключового свідка були плутані й не відповідали свідченням інших.



Минуло ще два роки — і тепер прокуратура оскаржує виправдальний вирок в апеляційному суді. Свідків знову допитують, аудіо знову слухають.



13-го лютого на засіданні апеляційного суду свідчив оперуповноважений Сарненського відділу поліції Дмитро Оленіч. Саме йому у 2016 році дзвонив Ігор Харитонов і казав поїхати геть із місця видобутку бурштину.



Оленіч каже, що претензій до Харитонова не має і ніякої шкоди той йому не завдав.



Поліцейський Дмитро Оленіч, якого вилаяв Ігор Харитонов, каже, що претензій не має

Оперуповноважений Сарненського відділу поліції Дмитро Оленіч, якого визнали потерпілим, розповів про події, які відбувались на місці злочину у березні 2016 року.



– У березні 2016 року я був дільничним інспектором. Разом із поліцейськими Афоніним і Колядко ми вночі приїхали до місця, де незаконно видобувають бурштин, – до урочища «Йолки». Там були люди, які видобували бурштин. Їх було багато, тому ми не змогли їх затримати, але налякали вибухом петард. Вони розбіглися геть, а ми з колегами залишились охороняти місце, – сказав потерпілий.



Дмитро Оленіч сказав, що про подію зразу повідомили чергового Сарненського відділу поліції і довго чекали на слідчо-оперативну групу. Поки чекали, їм дзвонив Харитонов:



– Харитонов казав, щоб я зв’язався з Кулішом (на той час заступник начальника Сарненського відділу поліції – авт.). Куліш сказав, щоб ми вийшли з лісового масиву та послідували з ним на освідчення, оскільки ми, можливо, п’яні. Кулішу я повідомив, що ми нікуди не поїдемо, поки не дочекаємось на слідчо-оперативну групу, – розповідає Дмитро Оленіч.



За словами потерпілого, через деякий час приїхала слідчо-оперативна група, Куліш і Харитонов. Харитонов сказав поліцейським, що в іншому місці хтось чинить опір пацівникам поліції і треба туди виїжджати.



– Ми сіли в машину до Куліша і поїхали з місця події. Що відбувалося далі, я не знаю, – сказав потерпілий.



За словами Оленіча, він пробув біля місця бурштиновидобуку приблизно декілька годин.



Поліцейський Олександр Колядко підтвердив свідчення Дмитра Оленіча, але мало що міг пригадати

Ось фрагмент цього дзвінка:





А ось відео СБУ зі свідченнями цього моменту від понятого, який знаходився разом з поліцейськими Оленічом, Афоніним і Колядком:



Прокурор Сергій Ковальчук

Прокурор намагався випитати суть телефонної розмови Оленіча та Харитонова.



Пригадати, що саме казав йому по телефону Харитонов, Оленіч не зміг. Але повідомив, що телефонні розмови записані в нього на телефоні, який він віддав слідчому.



На засіданні свідчили й інші потерпілі – Роман Афонін і Олександр Колядко, які були напарниками Дмитра Оленіча на момент події.



Вони не змогли чи не схотіли згадати суттєвих подробиць подій, які стались у березні 2016 року.



Суд встиг допитати лише потерпілих, тому засідання перенесли на 12 березня.




Підписуйтесь на канал «Четвертої влади» у телеграмі або на сторінку у фейсбуку.




Джерело статті: “https://4vlada.com/politsejskyj-yakogo-vylaiav-nachalnyk-sarnenskogo-rajviddilu-cherez-burshtyn-pretenzij-ne-maie”

©1info.net