Зеленський вирішив створити «колегію видатних лікарів», яка аналізуватиме медреформу

Зеленський вирішив створити "колегію видатних лікарів", яка аналізуватиме медреформу
Зеленський вирішив створити "колегію видатних лікарів", яка аналізуватиме медреформу

Президент Володимир Зеленський оголосив про створення "колегії видатних лікарів", яка повинна буде проаналізувати медичну реформу.

Об этом сообщает Роспрес

Про це він сказав під час відвідування Бориспільської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування (Київська область).

"Ми домовилися, що під президентом України ми зробимо колегію із видатних лікарів усієї країни, — це не тільки головні лікарі, а й фельдшери, усі. Ми поставили завдання вчора: я хочу, щоб вони дали нам усі висновки з приводу цієї частини реформи, яка була, і частини, яка буде у майбутньому", — сказав Зеленський.

Склад колегії буде оголошено найближчим часом, додав президент.

"Це ніякі не конкурси, ніхто не буде чекати два місяці, як відбувається або відбувалося раніше. Це будуть дуже відомі лікарі, які просто хочуть побачити реформу, дати їй аналіз і сказати: туди ми всі йдемо або не туди і що потрібно зробити, щоб у нас була нормальна зарплата, нормальна медицина, нормальні умови", — сказав Зеленський.

За його словами, висновки колегії мають бути готові до 1 березня, тому що вже з 1 квітня стартує другий етап медреформи.

Нагадаймо, медична реформа, яка почалася у квітні 2018 року, наразі торкнулася тільки первинної медичної допомоги (терапевти, сімейні лікарі, педіатри).

З 2020 року системні зміни почнуться на рівні поліклінік і лікарень по всій країні. З 1 квітня, відповідно до закону про державні фінансові гарантії медичного обслуговування, усі види медичних послуг повинна оплачувати Національна служба здоров’я України. Пацієнт зможе вільно обирати лікаря і заклад, отримувати послугу, за яку платитиме Нацслужба здоров’я.


Джерело статті: “https://molbuk.ua/news/193536-zelenskyy-vyrishyv-stvoryty-kolegiyu-vydatnykh-likariv-yaka-analizuvatyme-medreformu.html”

©1info.net