»Шахтар» готує літак до вильоту за українцями в Ухань. Зеленський особисто контролює процес – гендиректор клубу

Дати вильоту літака за українцями в Ухань не повідомляють
Дати вильоту літака за українцями в Ухань не повідомляють

Футбольний клуб "Шахтар" розпочав підготовку клубного літака до вильоту за українцями, яких заблоковано в китайському місті Ухань через спалах коронавірусу.

Об этом сообщает Руспрес

Про це генеральний директор клубу Сергій Палкін розповів "Інтерфакс-Україна" 23 лютого.

"Зараз триває підготовка. Хочу вам сказати, що це доволі трудомісткий процес збору документів та погоджень. У ньому задіяні різні державні служби як в Україні, так і в Китаї. Процес відбувається під особистим контролем президента України Володимира Зеленського. Він докладає максимум зусиль, щоб Анастасія Зінченко та українці, що залишилися в Ухані, змогли найближчим часом повернутися додому", – повідомив він.

Палкін не уточнював дати евакуації.

"Зможемо вилетіти, тільки-но буде улагоджено всі адміністративні питання і отримано необхідні дозвільні документи. Хочемо повернути Анастасію Зінченко та інших українців, які залишилися в Ухані. Вчинок Насті, яка відмовилася залишити свого собаку, зачепив серця багатьох людей і нікого не залишив байдужим", – заявив він.

19 лютого Зінченко повідомила, що не полетіла з Уханя в Україну разом з іншими евакуйовуваними, оскільки не змогла залишити свою собаку. Тварину вивезти їй не дозволили. Згодом Зінченко заявила, що їй зателефонував Зеленський і пообіцяв узяти ситуацію під особистий контроль. 21 лютого голкіпер "Шахтаря" Андрій Пятов повідомив, що клуб готовий відправити за Зінченко свій літак.

Посольство України в Китаї та Монголії заявило, що вивезти собаку не дозволила китайська сторона, хоча українські дипломати зверталися з цим питанням декілька разів.

Україна 20 лютого евакуювала з Китаю 45 українців і 27 іноземців. Їх помістили в обсервацію в медцентр Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Коронавірусна інфекція COVID-19, спричинена коронавірусом SARS-CoV-2 (2019-nCoV), почала поширюватися у грудні 2019 року в китайському Ухані. 30 січня 2020-го Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

До 23 лютого було інфіковано понад 78 тис. осіб у 28 країнах світу. Більшість хворих – 76 936 осіб – жителі Китаю. У КНР від коронавірусу померло 2442 людей, понад 22 тис. вилікували і виписали з лікарень.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-shahtar-gotuje-litak-do-vidpravlennja-za-ukrajintsjami-v-uhan-zelenskij-osobisto-kontroljuje-protses-gendirektor-klubu-1488156.html”

©1info.net