ДП «Укрспирт» збільшив реалізацію спирту на 62%

Проце повідомляє прес-служба компанії.

Об этом сообщает Руспрес

«Це результат підготовки ДП „Укрспирт“ до приватизації та нашої спільної — Міністерства економіки, Державної податкової служби та правоохоронних органів — боротьби з нелегальним спиртом», — підкреслює в.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

Так, згідно з фінансовим звітом, у січні цього року ДП «Укрспирт» працювало 11 заводів і було реалізовано 412 тис декалітрів спирту. Коли тогоріч у цей же час працювало 7 заводів, а реалізація склала 255 тис дал етилового спирту.

«Цьогоріч у січні підприємством „Укрспирт“ сплачено на 13,7% більше податків у державний бюджет порівняно із січнем минулого року. В Україні не почали виробляти більше алкоголю, ні. Цей показник — у тому числі, результат зламу тіньових схем, які роками мали місце на державному підприємстві. Завдяки детінізації та підготовці до приватизації гроші від виробництва спирту йдуть у бюджет, на розвиток нашої країни, а не у чиїсь кишені. Але спиртова галузь в Україні стоїть на порозі масштабної модернізації та залучення інвестицій, аби приносити у бюджет ще більше податків. Конкуренція, прозорість та планомірний контроль держави — це основи, на яких незабаром стоятиме розвиток спиртової галузі», — зазначив Сергій Блескун.

Варто наголосити, що у січні 2020 року державним підприємством «Укрспирт» сплачено 30,2 млн гривень податків.

Також зазначимо, фінансові результати свідчать: у січні 2019-го року збитковість роботи ДП «Укрспирт» склала 5,5 млн гривень. У свою чергу, чистий прибуток ДП «Укрспирт» у січні 2020 року виріс на 146,8% порівняно із аналогічним періодом минулого року, і склав 2,6 млн гривень.

Нагадаємо, 18 лютого Стратегія приватизації ДП «Укрспирт» була підтримана комітетом Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики.



Джерело статті: “http://agravery.com/uk/posts/show/dp-ukrspirt-zbilsiv-realizaciu-spirtu-na-62”

©1info.net