Головний санлікар України виступив за введення покарання за дезінформацію про коронавірус

Ляшко: Стосовно карання тих, хто запускає дезінформацію, я двома руками "за"
Ляшко: Стосовно карання тих, хто запускає дезінформацію, я двома руками "за"

Головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко підтримав ідею про введення покарання для тих, хто поширює неправдиву інформацію про коронавірус. Про це заявив 28 лютого під час брифінгу в Києві, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

Об этом сообщает Роспрес

"Стосовно карання тих, хто запускає дезінформацію [про коронавірус], я двома руками за. Але тут треба переглянути ще повноваження, бо наразі в головного державного лікаря немає таких повноважень – карати за дезінформацію. Водночас я вважаю, що можна відпрацювати з Міністерством внутрішніх справ якісь питання, щоб не поширювалася паніка тоді, коли її не потрібно поширювати", – зазначив Ляшко.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн людей уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиня атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV). 30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на початок доби 28 лютого у КНР зареєстровано 78 824 підтверджені випадки зараження новим коронавірусом, одужало 26 403 пацієнти, померло 2788 осіб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, станом на 27 лютого поза Китаєм зареєстровано 3664 випадки зараження коронавірусом у 42 країнах. Загалом загинуло 57 осіб.

На території України захворілих немає.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-golovnij-sanlikar-ukrajini-vistupiv-za-vvedennja-pokarannja-za-dezinformatsiju-pro-koronaviruse-1488911.html”

©1info.net