«Укрспирт» сплатив 36,3 млн гривень державних дивідендів

Про це повідомляє прес-служба ДП «Укрспирт».

Об этом сообщает Руспрес

У березні цього року ДП «Укрспирт» закінчило сплату державних дивідендів за результатами роботи у 2019 році. Всього підприємство сплатило 36,3 мільйона гривень.

«Як бізнес повинен сплачувати дивіденди акціонерам, так і в структурах, де акціонером є держава, підприємство зобов’язане виплачувати дивіденди їй. У практиці ДП „Укрспирт“ були різні періоди. Власне кажучи, у 2018 році підприємство сплатило 16,2 млн грн дивідендів, у 2017 році — 9 млн грн, у 2016 році — 71,4 млн грн, а 2015 році — взагалі нуль. Результат за минулий рік — це наслідок масштабної підготовки підприємства до приватизації та боротьби з тіньовим ринком спирту», — зазначив Сергій Блескун, в.о. директора ДП «Укрспирт».

За словами керівника, після приватизації ДП «Укрспирт» очікує на зростання надходжень від спиртової галузі до бюджету.

«Фінансові результати роботи 2019 року та власне результати, які були у січні та лютому цього року, дозволили підприємству зробити всі проплати дивідендів вчасно та у повному обсязі», — додав Блескун.

Зазначимо, що чистий прибуток підприємства у 2019 році склав 40,3 млн гривень, з них більшу частину — 32 млн грн — підприємство отримало за останні місяці року — листопад та грудень.

Нагадаємо, суд підтвердив правомірність штрафу АМКУ на ДП «Укрспирт» в 33 млн гривень.



Джерело статті: “http://agravery.com/uk/posts/show/ukrspirt-splativ-363-mln-griven-derzavnih-dividendiv”

©1info.net