Позачергове засідання Ради: розглядають заходи проти коронавірусу та призначення Венедиктової генпрокурором (Трансляція)


Депутати Верховної Ради зібралися на позачергове засідання парламенту. На ньому мають розглянути законопроєкт про заходи безпеки від коронавіррусу.

Об этом сообщает Преступная Россия

Загалом в Україні зафіксовано вже 7 випадків зараження коронавірусом. Двоє із них у Києві. Від сьогодні, 17 березня, приняють роботу метрполітенни, а з 18 березня скасовується міжміське та міжобласне сполучення.

Також, як стало відомо вчора, 16 березня, депутати мають розглянути призначення Ірини Венедиктової на посаду генерального прокурора.

10-41. Ігоря Петрашка призначили міністром економіки.

10-31. За словами депутата від фракції "Голос" Ярослава Юрчишина, Петрашко працював заступником директора у фірмі "Укрлендфарм", власником якої є Олег Бахматюк. Останній переховується та має заборгованість перед державою на суму майже 30 млрд₴ "Це більше ніж ми заклали на ліки", — сказав Юрчишин.

10-21. Ніна Южаніна від ЄС говорить, що кандидат не підходить на посаду міністра, бо не озвучив жодних конкретних кроків роботи міністерства.

10-14. На посаду міністра економіки, торгівлі та сільського господарства пропонують Ігоря Петрашка. Він зазначив, що в світі очікується економічна криза, яка відчується особливо за 3-6 місяців. Здебільшого, за його словами, криза стосуватиметься сервісу та виробництва. Петрашко наголосив, що головна задача його роботи — продовження політики дерегуляції, зменшення тиску на бізнес та зменшити спілкування бізнесу з державними органами.

10-08. Депутати проголосували за призначення Венедиктової Генеральним прокурором.

09-31. "Я зроблю все, щоб ви ніколи не подумали, що рішення було помилкою. Я обіцяю не продавати справи, не зливати їх. Я обіцяю прокурорам відновити потужну державну інституцію, щоб вони відчували себе потріними цій державі. Я обіцяю будувати генеральну прокуратуру за міжнародними стандартами. Перші кроки. По-перше, провести аудит. Необхідно прийняти важливі і законні рішення, щоб реформа прокуратури продовжувалася. По-друге, кримінальні провадження. Потрібна координація з ДБР та НАБУ", сказала Венедиктова.

09-25. Президент Володимир Зеленський: "Є ймовірність, що вперше в історії незалежної України генеральним прокурором буде жінка".

09-20. Депутати переходять до наступного позачергового засідання, де розглядатимуть призначення міністра економіки і генпрокурора.

09-17. Прийняті закони відправлять президенту на невідкладне підписання

09-15. Депутати прийняли ще три інших законів, зокрема щодо оподаткування ліків, а також внесли зміни до графіку третьої сесії Верховної Ради.

09-01. Вікторія Сюмар, ЄС: "Ми посилили соціальний захист людей. Ми впровадили в перелік форс-мажорів заходи карантину, що буде враховуватися під час розірвання договорів. Щодо змін у кримінальний кодекс: ми будемо змінювати цю норму, аби нею користувалися лише з метою захисту, а не зловживання".

8-56. Вадим Івченко, Батьківщина: "Ми тимчасово звільнили від в’їздного мита ввезення ліків. Строк подання електронних декларацій продовжили до 1 червня. Термін відпустки на період карантину не включатимуть у термін щорічної відпустки. Забороняєтья на період карантину використовувати довідки внутрішньо переміщених осіб. Доплати медичним працівникам встановлені у розмірі 200% заробітної плати.

8-52. Ольга Стефанишина, фракція "Голос": "Ми з вами проголосували за зміни у статтю 325 кримінального кодексу. Це введення кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил. Більшість країн посиллють відповідальність за допомогою штрафів. Ми ж пішли іншим шляхом. У нас недореформовані суди, недореформована поліція. Ми будемо наополягати, щоб ця стаття була терміоновою і згодом вона має бути скасована".

8-48. Кожна фракція має по 2 хвилини, щоб пояснити про прийнятий законопроєкт.

8-39. Депутати за кілька хвилин після початку розгляду проголосували за законопроєкт про коронавірус.

8-35. Спікер ВР Дмитро Разумков повідомив, що після розгляду законопроєкту про коронавірус відбудеться наступне позачергове засідання, ініційоване президентом. Там розглянуть призначення міністра економічного розвитку та генерального прокруора.

8-29. Уряд підписав меморандум із виробниками медичних засобів, де визначили ціну на засоби захисту від коронавірусу.

"До кінця цього тижня ми завеземо 10 млн тестів, які дають на 99,99% достовірні відповіді", — сказав Шмигаль.

8-25. "У двох областях — Житомирській та Чернівецькій запровадженно надзвичайну ситуацію. Далі ми готові до запровадження надзвичайного стану і в інших регіонах, якщо це буде потрібно", — сказав Шмигаль.

8-15. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль говорить, що підготовлений законопроєкт пом’якшить економічні наслідки коронавірусу.

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/rus/politics/pozachergove-zasidannya-rady-rozglyadaut-zahody-proty-koronavirusu-ta-pryznachennya-venedyktovoi-genprokurorom/”

©1info.net