Письменник Курков: Після пандемії у багатих і впливових з’явиться бажання дружити з відомими лікарями й ученими

Курков: Ми живемо у стані афекту
Курков: Ми живемо у стані афекту

Пандемія коронавірусу привернула увагу до важливості професії лікаря, сказав у інтерв’ю "Фактам", опублікованому 26 березня, український прозаїк Андрій Курков.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

"У багатих і впливових додасться бажання пишатися дружбою з відомими лікарями й ученими. Щоправда, це вже було і до пандемії, але, думаю, традиція матиме розвиток", – вважає він.

Письменник висловив думку, що лікарів цінують завжди, але в розпал пандемії здається, що саме ця професія є найпрестижнішою.

"Ми живемо у стані афекту. І тому на перший план вийшла цінність життя фізичного, фізіологічного. Лікарів завжди цінують, люблять і поважають – і готові стояти перед ними на колінах, якщо питання стосується життя і смерті", – наголосив Курков.

Спалах COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 26 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 487 тис., із них 22 тис. померли, приблизно 118 тис. одужало.

В Україні, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, лабораторно підтверджено 156 випадків захворювання на COVID-19, п’ять осіб померли.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-pismennik-kurkov-pislja-pandemiji-u-bagatih-i-vplivovih-z-javitsja-bazhannja-druzhiti-z-vidomimi-likarjami-i-vchenimi-1492770.html”

©1info.net