Сімейний підряд братів Єрмаків, або як швидко і ефективно «обнулити» рейтинг Зеленського

День 30 березня показав, що в Україні вже немає консолідованої влади, в парламенті відсутня «монобільшість», а Президент Зеленський втратив статус морального авторитета. 

Голосування за двох міністрів і один закон вимагали особистої присутності Глави держави. Він буквально вмовляв депутатів. А вирішальною стала підтримка Петра Порошенка, ще рік назад для якого Зеленський був «вироком».

Чому це сталося? Адже ще недавно анонімні телеграм-канали Офісу Президента навипередки розповідали про «драфти», «кейси» і шалені успіхи Андрія Єрмака. Він і дипломат, і політик і видатний інтриган, який самого Путіна разом з Козаком і Сурковим навколо пальця обвів… За нашою інформацією причиною сьогоднішньої ситуації став провал Єрмака та викриття його корупційних схем.

Крім того, інформація Гео Лероса і подальші журналістські розслідування показали, що Андрій Єрмак разом зі своїм братом Денисом є лише дрібними шахраями, яких доля викинула до «корита» з корупційними наїдками. І за своїм інтелектуальним рівнем вони дуже близькі до Юзіка, який нещодавно намагався кришувати криворізьких полісменів. 

Народний депутат із парламентської фракції «Слуга народу» Гео Лерос опублікував відеозаписи, зроблені прихованою камерою, на яких фігурує брат голови Офісу президента Денис Єрмак. Депутат стверджує, що брат Єрмака «торгував посадами» у владі. Також частина записів оприлюднена у анонімному Telegram-каналі «д’Ермак».

На записах видно, як Денис Єрмак зустрічається з різними кандидатами і проводить співбесіди на державні посади у різних сферах. Він розповідає, що його брат – помічник президента, і сам він теж давно і добре знайомий із Володимиром Зеленським.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що виступає за всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їхньої правдивості. Він також вважає, що Лерос перейшов «червону лінію», і попередив про відповідальність за «кожне слово брехні». Проте, звернувся Єрмак до ДБР та СБУ з метою переслідування Лероса за незаконне прослуховування, а не для того, щоб з’ясувати законність дій свого брата. Сам Лерос вже повідомив, що Єрмак погрожує йому кримінальними справами. 

На «плівках», які є у розпорядженні журналістів «Схем» (https://www.radiosvoboda.org/a/schemes/30516075.html), ділки від політики детально обговорюють, скільки коштуватиме кандидатові та чи інша посада і як розподіляється отриманий прибуток між учасниками схеми, включно з часткою брата нинішнього голови ОП.

Зокрема, Денис Єрмак так презентує себе співрозмовникові.

«Я і брат – брат помічника (на той час – ред.) Володимира Олександровича, ми дружимо багато років. Я вирішив, що з огляду на велику кількість ідей, людей, резюме, «договорняків», хтось щось носить у сумках, у валізах тощо – ми вирішили зробити таку невелику, але таку незалежну групу впливу і відбирати людей, проєкти, які ми дійсно «пропустили» через себе. (…) Враховуючи мої дружні відносини і посаду брата, я маю можливість особисто, практично в будь-який час, ознайомлювати президента, прем’єр-міністра з якимись ідеями, якими я не «фонтаную», бо через п’ять зустрічей в день всі вже будуть втомлені, але, менше з тим, я відбираю із того, що є», – каже він.

А ось так наші «концесіонери» обговорюють організацію-прокладку, через яку будуть відмиватися корупційні кошти дуету Єрмаків:

– Дивись, зараз буде ГОшка. Ось уже буквально до середи. Буде офіс. І ми зможемо вже туди, не парячись, людей заводити.

– Ну так. Кафе – таке.

– І чисто доброчинні внески на ГО, б**дь, по красі.

– Як буде називатися ГОшка? «ЗЕлена Україна»?

– Ні. Зараз тобі скажу: «Сприяння…», щось там, б**дь… Зараз скажу. «Українське бюро національного розвитку».

Ще один цікавий епізод про те, як Денис Єрмак був в Ірані, де отримав від місцевої компанії пропозицію виходу на український ринок задля отримання бюджетних підрядів на тендерах.

«Вони просять допомогти виграти тендери на будівництво. Цікавлять цифри від 20 «лямів» і вище. Краще 50. Денис виграш тендера забезпечить. Гроші «рвемо» на три частини», — каже помічник Єрмака.

І просить його придумати схему, як обійти санкції: «Денис теж не юрист, Денис економіст. Як їх краще провести, країна під санкціями?»

І це лише невелика частина записів. Очікуємо нових. 

А суспільство дійсно цікавить інше: чи все на плівках – правда? Чи дійсно права рука президента Зеленського Андрій Єрмак організував сімейний підряд, залучивши брата до організації роботи тіньового «бек-офісу ОП» і чи дійсно вони збагачувалися на пошуку кадрів у владу поза офіційними процедурами?

Можливо і мерседес за 3 млн. гривень під час кризи пан Єрмак прикупив саме з цих корупційних коштів (https://gordonua.com/ukr/news/politics/-glava-ofisu-prezidenta-jermak-pridbav-mercedes-za-3-mln-grn-1492299.html). 

C:UsersMityaDesktopліцензуваннязавантаження.jfif

І ще однин важливий наслідок діяльності сімейного підряду Єрмаків: різке зниження рейтингу Володимира Зеленського, розвал монокоаліції, розчарування всередині Зе-команди. До прикладу подаємо скрін-шот внутрішньої переписки депутатів від «Слуги народу».

©1info.net