Кучер з партнерами через суд отримав дозвіл Мінкультури на ЖК біля Звіринецького кладовища


Суд зобов’язав Міністерство культури видати ТОВ «Фін-Інвест Менеджмент» дозвіл на проведення земляних робіт на території пам’ятки, охоронюваній археологічній території, в зонах охорони, в історичних ареалах населених місць з метою будівництва багатофункціонального комплексу на вул. Старонаводницька, 42-44 у Печерському районі Києва».

Об этом сообщает Руспрес

Про це свідчить рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 31 березня.

У 2007 році Київрада і ТОВ «Фін-Інвест Менеджмент» уклали договір оренди ділянки площею 0,59 га на вул. Старонаводницька, 42-44 строком на 10 років, який вони поновили у 2017 році. Відзначимо, що ця ділянка розташована у безпосередній близькості від охоронної (буферної) зони об’єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО – ансамблю Києво-Печерської Лаври і є в межах Центрального історичного ареалу.

У грудні 2016 року фірма отримала містобудівні умови та обмеження для проектування вказаного багатофункціонального комплексу.

У листопаді 2017 року Мінкульт погодив компанії коригування історико-містобудівного обґрунтування об’єкта по вул. Старонаводницькій, 42-44, а у грудні того ж року – проектну документацію.

У вересні 2019 року «Фін-Інвест Менеджмент» звернувся до Мінкульту за дозволом на проведення земляних робіт на вул. Старонаводницькій, 42-44.

ОАСК дійшов висновку, що отримавши заяву «Фін-Інвест Менеджмент» на отримання дозволу на проведення земляних робіт на вул. Старонаводницька, 42-44, Мінкультури було зобов’язане протягом місяця, тобто до 2 жовтня 2019 року включно, розглянути її та видати відповідний дозвіл на проведення земляних робіт.

При цьому суд зазначив, що Мінкульт не міг в жодному разі відмовити фірмі, оскільки Закон України «Про охорону культурної спадщини» та Порядок видачі дозволів (затверджений постановою уряду №316 від 13.03.2002) не передбачають підстав для відмови у видачі дозволу на проведення будь-яких видів земляних робіт у випадку звернення заінтересованої особи із відповідною заявою. Відповідно до цих нормативних актів, зазначив суд, Мінкультури може відмовити у видачі дозволу лише на проведення археологічних розвідок, розкопок.

Варто наголосити, що більша частина ділянки на вул. Старонаводницькій, 42-44 є територією громадських будівель та споруд, що означає, що будівництво житла тут неможливе. За документами там будується нібито багатофункціональний комплекс, хоча насправді – багатоповерхові житлові будинки ЖК Edeldorf.

Власниками ТОВ «Фін-Інвест Менеджмент» є Олександр Самолюк і Євген Семерін.

У березні 2018 року «Фін-Інвест Менеджмент» отримав в ДАБІ дозвіл на будівельні роботи. Генпідрядником на будівництві є ТОВ «Мостицький 2», власником якого є ПАТ НКВІФ «АКУЛА».

ТОВ «Мостицький 2» має спільний телефон (0445945452) із ТОВ «Едельбург Девелопмент», керівником якого є екс-очільник столичного Держардбудконтролю (2010-2014 рр) Сергій Кучер.

Власниками «Едельбург Девелопмент» є «Київська будівельна компанія» і кіпрська компанія «Комелія Холдінгс Лтд» (Comelia Holdings Ltd).

Власниками «Київської будівельної компанії» є Ольга Солоп (50%), брати Сергій Левцов (20%) і Валерій Лєвцов (10%) та Костянтин Райченко (20%). Костянтин Райченко і Сергій Левцов у 2006-2008 рр були помічниками Сергія Кучера, який на той час був депутатом Київради.

Ольга Солоп є родичкою Олександра Солопа, співвласника ПАТ «СК «Арсенал Страхування», який у 2015 році безуспішно балотувався до Київради по списку «ВО «Батьківщина». Він разом із Валерієм Лєвцовими і Сергієм Кучером є власниками ТОВ «Будгруппроектінвест-6».

Кінцевим бенефіціарним власником Comelia Holdings Ltd є Ірина Сімончук. Вона також є співвласником ТОВ «КУА «Інвестиційний дім» разом з 6 особами, серед яких Олександр Солоп і Катерина Кучер, матір Сергія Кучера – колишнього очільника Київського ДАБК. У 2017-2018 рр Кучер сам був співвласником КУА «Інвестиційний дім».

«Едельбург Девелопмент» має у Києві також такі об’єкти, як: ЖК Edelweiss House на Печерську (вул. Звіринецька, 72), торговельний центр на вул. Нижній Вал, 3-7 і ЖК «Подол Гранд Vintage», і ЖК «П’ятий квартал» у партнерстві з компанією Perfect Group нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка на Подолі. Крім того, в активі компанії такі проекти, як: «ТРЦ на Малишка» у Києві, ЖК Wellspring і ТРЦ Cherry Mall у м. Вишневе (Київська обл.), житлові комплекси WAG 115-117 і Aspern Living у Відні (Австрія).


Джерело статті: “https://hpib.life/kucher-z-partnerami-cherez-sud-otrimav-dozvil-minkulturi-na-zhk-bilya-zvirineckogo-kladovishha/”

©1info.net