Нове засідання ТКГ пройде наступного тижня

У середу, 22 квітня, відбудеться нове засідання ТКГ в Мінську у відеоформаті.

Об этом сообщает Руспрес

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, представник України в політичній підгрупі ТКГ Олексій Резніков, передає .

На порядку денному – питання припинення вогню на сході України, обміну утримуваними особами, розведення сил у засобів. А також "політичні питання", розповів Резніков в інтерв’ю "Сьогодні".

"На порядку денному гуманітарної підгрупи – черговий список обміну. У підгрупі з безпеки – нові точки розведення, припинення вогню і режим тиші. В економічній – питання водопостачання та інші… Переговори щодо подальших етапів обміну, безумовно, триватимуть. В рамках гуманітарної підгрупи ТКГ Україна передала список з близько 200 осіб, яких ми вимагаємо повернути. Відповідно, наступний етап переговорів відбудеться наступного тижня в середу, 22 квітня", — зазначив віцепрем’єр.

Резніков наголосив, що політична дискусія стосуватиметься правових аспектів, які описані в Комплексі заходів Мінських домовленостей, "як про це сказав саміт" (зустріч лідерів нормандської четвірки відбулася у Парижі 9 грудня 2019 року – ред.). Йдеться про законодавство, яке описано в восьми пунктах приміток до пункту 11 відповідного комплексу.

Крім цього, 22 квітня можливе нове обговорення імплементації в українське законодавство так званої "формули Штайнмаєра".

"Також можлива імплементація так званої "формули Штайнмаєра" в закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, який ухвалений у вересні 2014 і діє до цього дня", — додав він.

Водночас питання створення "Консультативної ради" з бойовиками і Росією у статусі спостерігача на засідання 22 квітня, імовірно, не обговорюватимуть.

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/nove-zasidannya-tkg-projde-nastupnogo-tyzhnya/”

©1info.net