Аваков сподівається, що загасити лісові пожежі на Житомирщині вдасться протягом чотирьох днів

На Житомирщині вирують лісові пожежі / facebook.com/dazv.gov.ua
Аваков зауважив, що рятувальники, авіація та 50 одиниць техніки працюють в цілодобовому режимі сім днів на тиждень.

На Житомирщині вирують лісові пожежі / facebook.com/dazv.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сподівається, що загасити масштабні пожежі на Житомирщині, які тривають з 4 квітня, вдасться за три-чотири дні.

Об этом сообщает Руспрес

Про це він повідомив у Twitter та опублікував фото пожеж.

«В Овручі з секретарем РНБОУ О.Даніловим, керівником ОП А.Єрмаком заслухали представників ОДА, ДСНС, НПУ, Держлісагентства щодо пожеж у регіоні. Здійснили повітряний моніторинг над районом пожежі, — написав він.

Міністр зауважив, що рятувальники, авіація та 50 одиниць техніки працюють в цілодобовому режимі сім днів на тиждень.

«Врятовано 4 села. За 3-4 дні подолаємо!», — наголосив Аваков.

Як повідомляв УНІАН, лісові пожежі у Житомирській області розпочалися 4 квітня. Також вогонь з лісів розповсюджувався на населені пункти, згоріли десятки житлових будинків. Станом на сьогоднішній ранок рятувальники та лісівники гасять 9 пожеж.

Директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Володимир Демчук повідомив, що тривалий процес гасіння лісових пожеж у Житомирській області пов’язаний із неможливістю доступу особового складу до окремих осередків пожеж через сильну захаращеність лісових масивів та відсутністю доріг».

Сьогодні, 19 квітня, Аваков заявив, що правоохоронці розглядають дві версії виникнення масштабних пожеж в Житомирській області: суховій, який обірвав електромережі, та підпал.

Раніше поліцейські затримали декількох осіб, які вчинили підпали у лісах та поблизу населених пунктів.



Джерело статті: “https://www.unian.ua/m/ecology/10965146-avakov-spodivayetsya-shcho-zagasiti-lisovi-pozhezhi-na-zhitomirshchini-vdastsya-protyagom-chotiroh-dniv.html”

©1info.net