ДП «Укрспирт» поставило 3,3 млн літрів сировини для антисептиків

Про це повідомляє прес-служба ДП «Укрспирт».

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Варто зазначити, що виробляти дезінфекційний засіб підприємство має змогу до 30 квітня включно (згідно терміну, який встановлено змінами до законодавства).

«Зараз антисептик — це предмет першої необхідності. За три тижні ДП „Укрспирт“ поставило виробникам вже 3,3 млн літрів дезінфекційного засобу. Якщо математично перекласти це на товар, то з проданої „Укрспиртом“ сировини можна виготовити приблизно 85 млн кишенькових санітайзерів по 50 мл або 17 млн по 250 мл. І ми бачимо, що українські виробники не зволікали та наповнили ринок антисептиками по всій країні» — розповідає в.о. директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.

На сьогодні відвантаження дезінфекційного засобу відбувається з 12 заводів ДП «Укрспирту». Для оперативності за останні декілька тижнів підприємство додатково запустило два заводи у Львівській та Черкаській областях.

«Наразі сировину в „Укрспирту“ закупають 36 українських виробників антисептиків. На своїх заводах ми виробляємо дезінфекційний засіб з 80% та 90% вмістом спирту. Така міцність важлива, щоб забезпечити надійний антисептичний ефект. Продаємо цю сировину за ціною без акцизу. Звісно, вона є сталою і зростати не буде», — наголосив Блескун.

Нагадаємо, український виробник елеваторного обладнання виготовив ізолятор для перевезення хворих на коронавірус.



Джерело статті: “http://agravery.com/uk/posts/show/dp-ukrspirt-postavilo-33-mln-litriv-sirovini-dla-antiseptikiv”

©1info.net