У Харкові склять балкон постмодерної будівлі Театру опери та балету (фото)

До Харківського театру опери та балету добудовують засклений балкон, повідомляє Ukrainian Modernism.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Фото: Ukrainian Modernism

Постмодерну будівлю було збудовано у 1970-1990 роках за проєктом архітекторів Миргородського, Єлізарова, Чуприни та Гупала.

Адміністрація театру повідомила місцевому виданню NewsRoom, що балкон вирішили засклити, тому що він перебуває в аварійному стані. І це не єдині зміни, яких зазнає будівля.

«Балкон вже майже десять років перебуває в аварійному стані і потребує серйозного ремонту. Також зараз тривають масштабні роботи в фойє. Використання всього комплексу фойє, включаючи засклений балкон, відбуватиметься в рамках первинних архітектурних рішень і виключно в інтересах театру», – заявив заступник гендиректора театру Ігор Тулузов.

Фото: Вікіпедія

Одна частина театру (зокрема, мала зала) перебуває у власності обласної ради, інша – у державній власності. При цьому комунальне підприємство здає малу залу в оренду для проведення розважальних заходів. У 2017 році стався скандал, коли під час виконання арії Costa Diva в опері «Норма» спів солістки почали глушити звуки дискотеки з сусіднього приміщення.

Ще один скандал стався наприкінці березня 2020 року, коли через чвари власників було зірвано оперу «Севільський цирюльник». Представники приватної «Академії мистецтв Володимира Гришка», якій облрада здає свою частину театру, заблокували аварійні входи, через що виставу довелося скасувати.

«Академія Гришка», у свою чергу, звинувачує адміністрацію театру в тому, що та, мовляв, «збирається відкрити на даху наливайку».

* Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.



Джерело статті: “https://hmarochos.kiev.ua/2020/05/04/u-harkovi-sklyat-balkon-postmodernoyi-budivli-teatru-opery-ta-baletu-foto/”

©1info.net