Кім Чен Ин отримав від Путіна медаль «Перемоги у Великій Вітчизняній війні»


Північнокорейського лідера Кім Чен Ина, згідно з указом президента Росії Володимира Путіна, нагородили ювілейною медаллю "75 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.". У вівторок, 5 травня, у Палаці з’їздів Мансуде Посол Росії Мацегора передав медаль Міністру закордонних справ КНДР Лі Сон Гвон.

Об этом сообщает Руспрес

Про це повідомили у російському посольстві в КНДР із посиланням на відповідний указ Путіна.

В повідомленні посольства зазначається, що таку нагороду Кім Чен Ину видали за "великий особистий внесок в увічнення пам’яті загиблих і похованих на території КНДР радянських громадян і проявлену турботу про збереження поховань та меморіалів радянських воїнів в Корейської Народно-Демократичній Республіці".

Після урочистого передання медалі, представники країн обговорили домовленості, "націлені на подальший розвиток і зміцнення багатогранного російсько-корейського співробітництва".

Після чуток про те, що Кім Чен Ин не з’являється на публіці, тому що нібито помер, розвідка Південної Кореї повідомляє, що в КНДР немає ознак зміни влади. У Сеулі вважають, що Кім Чен Ин живий, але залишається на реабілітації і не може знаходитися на публіці.

Докладніше читайте про причини зникнення Кім Чен Ина з публічного простору в матеріалі для ZN.UA, експерта з питань Східної Азії, Наталії Бутирської, — "Куди закотилася "зірка" Північної Кореї?".


Джерело статті: “https://dt.ua/WORLD/kim-chen-in-otrimav-vid-putina-medal-peremogi-u-velikiy-vitchiznyaniy-viyni-346681_.html”

©1info.net