Юрій Погуляйко: Волинська економіка тримає удар

Picture
Picture

Голова Волинської ОДА розповів, як очолюваний ним регіон виходить зі нинішніх труднощів.

У структурі волинської економіки відсутні галузі, які найбільше постраждали внаслідок запровадження карантину в державі. Тому основні економічні показники за перший квартал на Волині залишилися на тому ж рівні, що і в докарантинні часи. Про це Lenta.UA розповів голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, проаналізувавши основні економічні показники за підсумками першого кварталу 2020 року на Волині.

За інформацією голови області, в січні-березні нинішнього року область виконала планові платежі до державного бюджету на 101,5%, проте в квітні цей показник знизився до 99,4%, а державний бюджет недоотримав 8,3 мільйона гривень. Трохи гірша ситуація з показниками до місцевих бюджетів, адже всі заклади, зокрема — розважальної, туристичної та ресторанної індустрії, були закриті на карантин. Хоча вони і не є ключовими у сплаті податків.

«Нам пощастило, що велика частина бюджетоутворюючих підприємств області представляють так звану критичну інфраструктуру, а вони не припиняли своєї діяльності. Волинь — аграрна область, тому виробництво продуктів харчування, переробка зернових культур і їх збут — стали нашою перевагою. Завдяки їх безперебійній діяльності, в області не сталося критичних змін, як в інших регіонах, наповнення бюджетів яких залежить від виробництва корисних копалин, енергетики і металургії. Тому, вважаю, маємо непогані шанси вийти з кризи без серйозних втрат», — зазначає Юрій Погуляйко.

Разом з тим, голова ОДА прокоментував дані Державної податкової служби на Волині, згідно з якими в березні-квітні припинили діяльність 515 фізичних осіб-підприємців.

Об этом сообщает Russiangate

«Можливо, це тимчасові заходи, і після завершення пандемії коронавіруса ФОПи відновлять роботу. Передбачувано, що карантинні обмеження найбільше торкнуться малого бізнесу, однак зараз спостерігаємо, як активізувалася торгівля в мережі інтернет — усі шукають, як утриматися на плаву в непрості часи. Молоді підприємці сприймають цей час, як новий виклик і швидко адаптуються. Решта ж, звичайно, зараз потребуватиме соціального захисту та підтримки», — констатував глава Волинського ОДА.

«Не дивлячись на те, що зараз багато говорять про втрати, я розглядаю ситуацію, як відкриття нових можливостей. Вигідне географічне розташування Волині може привернути увагу інвесторів, які відтепер будуть розглядати інші території для розміщення виробничих потужностей.

Епідемія, яка почалася з Китаю, показала, що неефективно зосереджувати весь бізнес в одному регіоні, або країні, так як паралізувати роботу великих фабрик і заводів, які можуть бути ключовими на світовому ринку, досить легко», — підсумував Юрій Погуляйко.

Фото: Юрій Погуляйко


Джерело статті: “http://www.bagnet.org/news/economics/1281654/yuriy-pogulyayko-volinska-ekonomika-trimae-udar”

©1info.net