«Слуги» дозволили корупціонерам через своїх людей затягувати ліквідацію ДАБІ — ЗМІ

Розслідування в будівельній галузі показало, що анонсована Кабінетом міністрів ліквідація Державної архітектурно-будівельної інспекції свідомо гальмується.

Об этом сообщает Звездный клуб


Про це йдеться в статті, опублікованій "КП в Україні".


"У будівельній галузі настав час змін. З першої хвилі реформування в 2011 році ДАБІ перетворилася до 2020 року на "магазин" з продажу документів. Нинішня влада вирішила орган ліквідувати, а функції розподілити. Але ліквідувати інспекцію прийшли ті ж кадри Януковича, які фігурували в скандалах цього органу", — йдеться в статті.


Зокрема, мова йде про автора схем Олександра Сергієнка, якого повернув нардеп від "Слуги народу" Андрій Клочко, який очолює Комітет ВР з питань організації державної влади. Клочко зробив Сергієнка своїм помічником.


"У ЗМІ було багато публікацій про зв’язок Сергієнка з екс-керівником столичного управління ДАБІ Сергієм Кучером в створенні схеми "5 доларів за квадратний метр". Кучер і Сергієнко на базі нібито ліквідованої ДАБІ утворили дуумвірат, коли в якості глави ДАБІ був призначений Юрій Васильченко, а главою ліквідаційної комісії органу став Богдан Федоренко. За їхнім планом, Васильченко був переведений на посаду керівника Державної інспекції містобудування України, яка бере на себе функції ДАБІ, крім дозвільних", — сказано в матеріалі.


Там зазначається, що останні виконуватиме Державна сервісна служба містобудування України.


"Її створення під питанням — як прописано в постанові про ліквідацію ДАБІ, — вона продовжує здійснювати свої повноваження і функції до сформування нового органу. Поки Федоренко залишається главою ліквідаційної комісії ДАБІ, у нього є повноваження з надання дозвільних документів. Основне завдання корупціонерів — відстрочити початок функціонування ДССМУ, збираючи "врожаї" на видачу сумнівних документів і каналізуючи громадський негатив від узаконення токсичних об’єктів будівництва на стару ДАБІ, яка буде в перманентному стані ліквідації", — пояснили хід подій в ЗМІ.


Там уточнили, що крім збору з корупції фейкову ліквідацію ДАБІ зручно використовувати для кампанії з прибирання неугодних і нелояльних осіб. Їм направлені повідомлення про звільнення протягом місяця в зв’язку з ліквідацією органу.


"Беззаконня неможливо було б творити без заступників у високих кабінетах. На вершині піраміди завжди був офіс особи з числа тих, яким покладено держохорона", — пише ЗМІ.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-05-26/slugi-pozvolili-korruptsioneram-cherez-svoih-lyudey-zatyagivat-likvidatsiyu-gasi—smi/198339”

©1info.net