Дніпровські парки атакують «армії» зеленої гусіні

Дніпровські парки атакують "армії" зеленої гусіні
Дніпровські парки атакують "армії" зеленої гусіні

У Дніпрі зелена гусінь атакувала міські парки, вона буквально обліплює дерева і невпинно прямує до крони по листя. Містяни підозрюють, що це наслідки карантину, коли парки були зачинені для людей, йдеться в ТСН.12.00.

Об этом сообщает Компромат

Гусінь повзе доріжками у парку в середмісті Дніпра і живим килимом встеляє газони. Зелені створіння можна побачити навіть на десятиметровій висоті.

Такої навали гусені ніколи не бачили, — зізнаються містяни. Роздивляються і намагаються триматися подалі.

Це не звичайна гусінь, нею лише прикидається – біологи впізнають шкідника. Це – личинка пильщика — комахи, що полює саме на ясені. «Ось у них таке чуття, вони шукають листя ясена. Іноді можуть й інші породи, але дерева виживуть. Це не вбиває, але може привести до того, що дерева можуть слабшати, частіше хворіти», — каже директор ботанічного саду ДНУ ім. Гончара Анатолій Кабар.

Родич ос та мурах – ясеневий пильщик для атаки збирає армію. Як рятуватися від навали комунальники радяться з вченими, та варіантів небагато. Травити личинок у місті не варто, бо небезпечно для птахів і людей. Можна вдягти на дерева спеціальні паски, щоб завадити повзанню. Або змиритися і зачекати – за три тижні зелені створіння перетворяться на крилатих чорних комах і рештки крон залишать у спокої.

Нагадаємо, що на початку року найбільша за останні 70 років навала сарани, яка атакувала Східну Африку, досягла Південного Судану.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/dniprovski-parki-atakuyut-armiyi-zelenoyi-gusini-1553865.html”

©1info.net