17 областей України готові до другого етапу пом’якшення карантину

В Україні загальна кількість випадків COVID-19 за час епідемії сягнула 21 905
В Україні загальна кількість випадків COVID-19 за час епідемії сягнула 21 905

17 областей України готові до другого етапу пом’якшення карантинних обмежень. Про це свідчать дані, опубліковані 27 травня пресслужбою Міністерства охорони здоров’я країни.

Об этом сообщает Russiangate

Водночас сім регіонів країни, як і раніше, не відповідають умовам послаблення карантину.

Незадовільні показники зафіксованих випадків COVID-19 на 100 тис. населення – на Волині та Закарпатті, а також у Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях.

Водночас у Чернівецькій області перевищено допустиму норму завантаженості лікарень.

Донецька та Луганська області не готові до другого етапу пом’якшення карантину, оскільки провели недостатню кількість лабораторних тестів на COVID-19.


Скриншот: moz.gov.ua
Скріншот: moz.gov.ua


З 11 травня в Україні розпочали пом’якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі дали право послаблювати карантинні заходи в разі поліпшення епідемічної ситуації.

Станом на 22 травня, як повідомили в МОЗ, до другого етапу пом’якшення карантину не були готовими 11 областей України.

Станом на ранок 27 травня в Україні від коронавірусної інфекції померло 658 осіб, вилікувалися – 7995. Загальна кількість випадків COVID-19 за час епідемії сягнула 21 905.


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/society/-17-oblastej-ukrajini-gotovi-do-drugogo-etapu-pom-jakshennja-karantinu-1501674.html”

©1info.net