Кабмін продовжив заборону на експорт протиепідемічних товарів до липня


Кабінет міністрів проголосував за продовження дії заборони на експорт товарів протиепідемічного призначення на термін до 1 липня 2020 року. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко під час засідання уряду.

Об этом сообщает Преступная Россия

“Проектом постанови пропонується внесення змін в додаток №1 до постанови Кабінету міністрів від 24 грудня 2019 року №1109. Пропонується змінити термін дії режиму ліцензування експорту товарів протиепідемічного призначення, що необхідні для вжиття заходів щодо запобігання занесення поширення на території України COVID-19, на термін до 1 липня 2020 року. Тобто, фактично ми продовжуємо заборону експорту таких товарів на один місяць”, — сказав Ігор Петрашко.

Він також запропонував доповнити додаток 1 до постанови №1109 нормою щодо експорту захисних костюмів.

“Що дозволить здійснювати експорт водонепроникних лабораторних костюмів та халатів ізоляційних медичних одноразових у разі, якщо вони відносяться до 1-5 типів захисту одягу від інфекційних агентів, що підтверджується маркуванням, яке нанесене на продукцію”, — додав Ігор Петрашко.

Кабмін проголосував за вказані зміни, з доопрацюванням у одноденний термін.


Джерело статті: “https://pogliad.ua/news/ukraine/kabmin-prodovzhiv-zaboronu-na-eksport-protiepidemichnih-tovariv-do-lipnya-389759”

©1info.net