Суд у Німеччині відмовив в екстрадиції підозрюваного у корупційних схемах екснардепа Онищенка



Судді Вищого земельного суду Ольденбурга відмовили в екстрадиції до України підозрюваного у створенні корупційних схем колишнього депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Об этом сообщает Преступная Россия


Про це Deutsche Welle.


Відповідне рішення у Німеччині ухвалили в середу, 27 травня.


Відзначається, що клопотання української прокуратури не задовольнили “через брак гарантії щодо належного утримання Онищенка в українській тюрмі”.


Зокрема, у поясненні до ухвали йдеться, що “існує значна ймовірність” того, що в разі його екстрадиції “не буде дотримано мінімальних стандартів міжнародного права щодо умов утримання в тюрмах”, у тому числі й Європейської конвенції з прав людини, тому екстрадиція є недопустимою.


До того суд звернувся до української влади з проханням надати “детальний опис” умов утримання під вартою, на котрі міг би розраховувати Онищенко в слідчому ізоляторі в Києві.


Повідомляється, що українська сторона поінформувала німецький суд “лише в загальних рисах”.


Німецькі судді послалися у своєму рішенні на доповідь Ради Європи, де експерти РЄ вказали на “нелюдські умови утримання ув’язнених, що принижують людську гідність” в українських в’язницях.


Також німецькі судді скасували ордер про арешт Онищенка.


Після рішення німецького суду колишній український нардеп може залишити в’язницю.


Онищенко провів кілька місяців у в’язниці Ольденбурга. Повідомляється, що протягом цього часу йому зробили операцію на серці в розташованій поблизу лікарні.


Нагадаємо, ексдепутату-втікачу Онищенку заочно оголосили обвинувальний акт.


загрузка…


Джерело статті: “https://informator.press/sud-u-nimechchyni-vidmovyv-v-ekstradytsii-pidozriuvanoho-u-koruptsiynykh-skhemakh-eksnardepa-onyshchenka/”

©1info.net