Британія жорстко відповіла на пропозицію Трампа запросити Росію на саміт G7

Лондон виступив проти повернення до формату G8 за участю Росії, яку запросив президент США Дональд Трамп.

Об этом сообщает Русский слон


Про це заявив представник прем’єр-міністра Сполученого Королівства, пише агентство PA Media.


У Британії уточнили, що рішення щодо членства G7 повинні бути прийняті одноголосно усіма лідерами групи. За словами політика, Росія була виключена з "вісімки" після анексії українського Криму, а членів G7 не влаштовує поведінка Москви.


"Нам тільки треба буде побачити докази поведінки, яка б виправдала її прийом [до групи]. Ми не підтримали б її повернення в якості члена групи", — сказав представник британського прем’єра.


Він додав, що Росія не може стати членом G7, поки буде нести агресивну і дестабілізуючу активність, яка також загрожує громадянам Британії та її союзникам.


Відзначимо, що Москва, в свою чергу, назвала таку позицію західних політиків безпідставною.


Нагадаємо, саміт G7 планували провести в кінці червня у Вашингтоні, однак через коронавірус у кінці березня президент США прийняв рішення організувати зустріч по відеозв’язку.


Як повідомляв "Апостроф", раніше президент США Дональд Трамп заявив, що може закликати лідерів країн G7 зібратися на саміт у його заміській резиденції Кемп-Девід, незважаючи на ситуацію з коронавірусом.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/politics/2020-06-01/britaniya-zhestko-otvetila-na-predlozhenie-trampa-priglasit-rossiyu-na-sammit-g7/198985”

©1info.net