Кабмін запропонував перевести трудові книжки в онлайн

Кабмін запропонував перевести трудові книжки в онлайн
Кабмін запропонував перевести трудові книжки в онлайн

Кабінет міністрів України підтримав законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", що пропонує впровадити облік трудової діяльності працівника в електронній формі й тим самим узаконити електронну трудову книжку.

Об этом сообщает Слон

Таке рішення Кабмін ухвалив під час засідання 3 червня.

Законопроєкт передбачає впровадження трудових книжок в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування, а також продовження такого обліку в паперовій формі, якщо цього бажає працівник.

Документом також пропонується врегулювати механізм накопичення, опрацювання та використання цієї інформації для підтвердження стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій та інших цілей.

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що ухвалення цього законопроєкт дозволить зробити автоматичним нарахування пенсій.

Завдяки цьому законопроекту буде спрощено доступ до інформації про трудовий стаж працівників, а це означатиме, що пенсії нараховуватимуться автоматично.
заявив Шмигаль.

Присутня на засіданні Кабміну міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що прийняття законопроекту дозволить досить швидко реалізувати ключові його положення на практиці.

За її словами, через три місяці після ухвалення закону Верховною Радою буде створено умови, щоб Пенсійний фонд міг призначати людині пенсію автоматично.

Також Лазебна додала, що для оцифрування даних із паперових трудових книжок та внесення їх до електронного реєстру знадобиться 5 років.

Згідно з пояснювальною запискою, реалізація законопроєкт не потребує додаткових коштів із державного бюджету.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/kabmin-zaproponuvav-perevesti-trudovi-knizhki-v-onlayn-1559217.html”

©1info.net