Що потрібно додати до чаю, щоб зміцнити імунітет та позбутися кашлю



Хоча наш імунітет працює постійно і магічного напою, який би його штучно стимулював, не існує. Для ефективної роботи імунної системи важливо правильно харчуватись та вести активний спосіб життя. Однак, додавши деякі інгредієнти до звичних страв та напоїв, ви можете зробити їх більш смачними та корисними, пише Жіночий світ

Об этом сообщает FIB


Тому, коли наступного разу ви захочете насолодитись ароматним чаєм, додайте до нього дрібку креня солодки та гвоздики. Ці два інгредієнти, що доступні будь-де, допомагають організму боротись із застудою та кашлем.


Корінь солодки популярний в якості засобу від кашлю та болю в горлі. Він має потужні противірусні властивості і допомагає захиститись від вірусних інфекцій. Крім того, корінь солодки містить антиоксиданти і захищає від шкоди, завданої вільними радикалами. Здавна корінь солодки використовували, щоб зняти запалення та покращити травлення.


Гвоздика – це популярна увсьому світі спеція. Вона не тільки робить чай більш ароматним, а і допомагає знищувати інфіковані вірусами клітини та прочистити дихальні шляхи. Також гвоздика має антиоксидантні властивості та допомагає зменшити шкоду, завдану організму вільними радикалами.


Але як би ви не любили чай, у всьому потрібно знати міру. Різні дослідження показали, що чай корисний тоді, коли ви п’єте 4-6 чашок на день, але не більше. І пам’ятайте – сам тільки чай не забезпечить вам ефективну роботу імунної системи. Ви повинні отримувати достатню кількість вітамінів, в тому числі вітамінів С та D, та регулярно виконувати фізичні вправи.




Джерело статті: “http://wworld.com.ua/health/71310”

©1info.net