Ексміністр оборони США порівняв принципи Трампа з нацизмом

Ексміністр оборони США порівняв принципи Трампа з нацизмом
 Ексміністр оборони США порівняв принципи Трампа з нацизмом

Колишній міністр оборони США Джим Меттіс звинуватив Дональда Трампа в тому, що президент наказує американським військовим порушувати конституційні права громадян

Об этом сообщает Москов постскриптум


Про це Меттіс написав у відкритому звернення, опублікованому The Atlantic.


“Я спостерігав за подіями цього тижня сердитим і враженим. “Слова “Рівне правосуддя згідно із законом” вирізані на фронтоні Верховного суду США. Це саме те, чого протестуючі справедливо вимагають. Це корисна і об’єднуюча вимога, яку всі ми повинні бути в змозі задовольнити … Ми повинні відкидати і притягати до відповідальності тих, хто, перебуваючи при владі, висміюють нашу Конституцію”, – написав Меттіс.


Меттіс звинувачує президента в тому, що він налаштовує американців один проти одного. “Дональд Трамп – перший в моєму житті президент, який не намагається об’єднати американський народ – навіть не претендує на це. Замість цього він намагається розділити нас. Ми є свідками наслідків трьох років цих навмисних зусиль. Ми спостерігаємо наслідки трьох років без зрілого керівництва”, – пише він.


Ексміністр також протиставляє американський дух єдності з нацистською ідеологією. “Інструкції, дані військовими відомствами нашим військам до вторгнення в Нормандію, нагадували солдатам, що “нацистським гаслом знищення нас…було “Розділяй і володарюй”. Наша американська відповідь: “У Союзі є Сила”. Ми повинні закликати до єдності, щоб подолати цю кризу – бути впевненими, що ми краще, ніж наша політика”, – написав він.


Джерело статті: “http://ua-independent.com/eksministr-oborony-ssha-porivniav-pryntsypy-trampa-z-natsyzmom”

©1info.net