Мін’юст планує «розпродаж тюрем» на літо та осінь — Малюська

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв’ю виданню «Радіо Свобода».

Об этом сообщает Устав

За його словами, на цьому тижні Мін’юст «заморозив» дев’ять тюрем і планує виставити їх на продаж.

«Ми дійсно скорочуємо кількість тюрем. Ми «заморожуємо» дев’ять тюрем на цьому тижні. Є й інші десятки об’єктів, які ми готові виставити на продаж… Ми плануємо великий розпродаж тюрем впродовж цього літа-осені», — зазначив міністр.

Він висловив сподівання, що Верховна Рада ухвалить цього літа законопроєкт, який дозволяє продаж. У парламенті його вже зареєстрували.

За словами Малюськи, йдеться не про продаж тюрем, в яких утримують злочинців, а про комплекси, які наразі не використовуються, проте держава утримує їх на кошти платників податків.

«Ми хотіли б продати набагато більше, ніж є попит. Але найбільш цікаві історії для продажу — це Львів. У межах міста є відразу дві установи, які потенційно можна продати, і які коштуватимуть дорого», — сказав він.

Водночас основний інтерес для покупців, як уточнив міністр, становитимуть не приміщення, а земельні ділянки, додав міністр. У першу чергу такі продажі стосуються слідчих ізоляторів, але Мін’юст також має деякі «заморожені» тюремні установи, які планує продати.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/minyust-planuye-rozprodazh-tyurem-na-lito-ta-osin-malyuska”

©1info.net