KSG Agro посів перше місце серед ефективних публічних агрохолдингів рейтингу «ТОП-100»

Про це повідомила прес-служба агрохолдингу.

Об этом сообщает Русский репортер

«Проводячи дослідження діяльності агрохолдингів, аналітики рейтингу „ТОП-100. Рейтинги найбільших“ проаналізували ефективність агрокомпаній, чиї цінні папери активно і успішно котируються на Варшавській фондовій біржі (ВФБ). І в тому числі агрохолдингу KSG Agro, чиї акції включені до лістингу ВФБ», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що рейтинг ефективності публічних агрокомпаній базувався на спеціальній методиці, що включає аналіз ключових показників їх діяльності, зокрема, виручки, чистого і операційного прибутку, EBITDA, власного капіталу, чистого боргу, боргового навантаження, рентабельності по EBITDA та інших.

«Виходячи з аналізу цих показників, за підсумками 2019 року KSG Agro посів перше місце серед дев’яти українських агрокомпаній, які були присутні на ВФБ», — розповіли в агрохолдингу.

У досліджені підкреслено, що ньюсмейкером позитиву стала компанія KSG Agro. Агрохолдинг за підсумками 2019 року збільшив прибуток в 13 разів: з $0,5 млн в 2018 році до $6,2 млн в 2019 році. Крім того, компанія вперше з 2014 року вийшла на позитивний оборотний капітал в $ 13,4 млн, що майже вдвічі більше, ніж в минулому році.

«При цьому EBITDA агрохолдингу зросла в 3,4 рази, до $9,57 млн (у 2018 році — $2,85 млн). За підсумками 2019 року загальний обсяг кредитної заборгованості зменшився майже на 65% і склав $28,6 млн», — додали у компанії.

Також, крім KSG Agro, в рейтингу оцінювалися показники ще восьми агрокомпаній — Agroligagroup, Agromino, «МХП», «Кернел», IMC, Astarta, Ovostar, Agrogeneration.

Нагадаємо, за тиждень акції майже всіх провідних українських агрохолдингів знизилися.



Джерело статті: “http://agravery.com/uk/posts/show/ksg-agro-posiv-perse-misce-sered-efektivnih-publicnih-agroholdingiv-rejtingu-top-100”

©1info.net